2020-03-02 1335 浏览
好耐之前食过一次令我回味无穷,所以特登叫我老公去买外卖。上次试过佢嘅冬阴功米线,汤底真系非常正宗足料嘅冬阴功,今次老公叫咗泡饭一样咁正,成个汤饮晒,亦都有几只虾叫都几爽口(饭都系超多,不过因为啲汤好正所以都食得晒)~因为其实最紧要戒口所以我就叫个清汤猪颈肉米线,清汤得来蒜味好浓,所以好适合我呢啲钟意惹味嘅人。猪颈肉比我想像中薄,不过对于30几蚊来讲CP值真系爆晒灯!另外老公仲加咗个鱼饼小食,又系平到笑!鱼饼配以沙嗲酱味道其实唔错,不过唔系热嘅,如果热食应该会正好多(当然你买外卖的话就返屋企加热啦! )另外试过呢度嘅酸辣凤爪又系超正,不过亦都好辣,大家要有心理准备。佢店舖只有两三个坐位,又正正菜档隔离,所以主力做外卖,全部野都系发泡胶,其实都几唔环保,不过因为太好食啦,所以仍然对佢念念不忘,唯有洗干净啲食具在拎去特定地点回收啦!
好耐之前食过一次令我回味无穷,所以特登叫我老公去买外卖。
2020-02-27
外卖自取