2021-03-18 739 浏览
本身中意食辣同川菜,听朋友介绍元朗呢间川菜嘅酸菜鱼好味,所以特登入黎试下😋闲日嘅2点钟唔洗等位,不过都坐满左9成,见住侍应执枱俾我哋,但因为佢只系用用过嘅抹布抹走枱面上嘅食物残渣,冇再用清洁剂,所以枱面都觉得好油腻,感觉唔系咁卫生,送来嘅水我都唔敢饮,因为明显个杯系未洗干净,有污糟野,即刻印象都大打折扣👎🏻食物方面,叫左川北凉粉(中辣)、酸菜鱼套餐(大辣)、香辣锅(中辣)我平时食谭仔系食中辣程度,叫左个中辣嘅川北凉粉都觉得好辣,食得有啲辛苦,反而其他两道菜嘅辣度无问题,系凉粉比较重手😅酸菜鱼系套餐嘅关系,所以唔系有好多块鱼肉,不过好在系食唔到一条鱼骨,口感好滑,香辣锅里面有田鸡、香菜、薯仔、鱿鱼、虾,里面最好食嘅竟然系薯仔,好入味。整体食物质素来讲都算唔错,如果可以改善到卫生问题就更加好,始终疫情期间大家都想安心进食。
冇洗干净嘅杯
川北凉粉