餐厅: 稻香 (海趣坊)
资讯:

2021-05-09 609 浏览
见疫情渐缓和同难得一家人都放假,所以时隔外出已久,今日朝早到海翠坊稻香饮母亲节茶。其实而家外出食饭因为疫情都变得好麻烦,就算系客人定商家都需要有十足嘅衞生,我哋又食得安心,佢哋又可以有生意做又减少肺炎带嚟嘅风险。但今日入座后,发现以往系用传统嘅茶壶变咗自动加水加热机。上面分别有一个透明水壶,两个透明茶壶,水壶系用嚟加水同加热再自行加水到茶壶冲茶。然而,得茶壶系新嘅,但加水加热机同水壶就依然系上一手用过嘅,而且几多人用过无人知,净系知呢两样嘢系无消毒连基本清洁都无。其实咁样真系好污糟同欠缺衞生。系疫情之下,如果客人要求下,系咪可以用返传统嘅茶壶呢? 问返啲侍应,无人帮到我,我只可以无奈接受,不过之后都唔会再到稻香了。

2021-05-09
$100 (早餐)
庆祝纪念
母亲节