2021-09-04
环境,食物,饮品各方面都唔错,但服务就真系麻麻地,重点是一位中短发既EE,真系唔掂。同朋友用餐系开心嘅,但奇怪既系完全无提过用餐时间75分钟,个EE仲强调入座时有讲,咁即系想表达系我地3个人对耳仔都有问题?事情发生系咁既:我地食完主食,谂住叫甜品,系未出声叫之前,个位EE已经攞餐牌嚟问我地(个刻心谂好贴心呀,唔洗我地出声就自动过嚟)点知一开口就同我地讲用餐已经够钟咖啦,您地叫呢啲甜品(餐牌上4款冻甜)可以做到,窝夫就唔够时间做!个下眼都突埋,问佢咩时间?佢就话75分钟,仲话入嚟时有讲!😳😳我自己都系做饮食业,我好明白限时用餐,但真系无听到(系3个人都无听到啰!)都唔紧要啦!我地照叫左两甜品,其中一个系tiramisu,个酒味重到好似食左啖酒落肚,真系食唔到!同佢讲我地食唔到想取消!已经一肚气!好啦!用完餐咪去埋洗手间就走啦!女洗手间得一格,我地要排住去,系等紧既时间,个EE又出手啦!行埋嚟话执野,我话执啦!执完啦。。唔够5分钟再行埋嚟话要抺枱(个心已经讲晒粗口🤬)再过左一阵有第二枱客到左,又出声话订枱既客已经到左,我仲个朋友岩岩先去洗手间,我地都好客气同佢讲。但整个过程真好唔舒服。好似
事情发生系咁既:
唔够5分钟再行埋嚟话要抺枱(个心已经讲晒粗口🤬)再过左一阵有第二枱客到左,又出声话订枱既客已经到左,我仲个朋友岩岩先去洗手间,我地都好客气同佢讲。但整个过程真好唔舒服。好似我地特登霸住张枱咁,唔紧要,唔会有下次咖啦!因为唔会再帮衬。
食物质素几好都无用,俾您搅错晒!
仲有小插曲咖,朋友过后同我讲佢一早打去要求甜品写生日字句,到点甜品时竟然兜口兜面问系咪有人生日(真系搅笑,我咪生日个个啰)
不过我要赞其中一个男侍应,佢真系好好礼貌👍🏻
出错左会同我地讲唔好意思,而唔似个位EE咁!