2017-11-02 1442 浏览
一个月之前嚟过Munch Now食晚餐, 当时点咗Deep Fried Fish Finger同埋两个set dinner-厚切Rib eye同埋烧猪手。当晚食物质素相当唔错,分量十足,服务好周到,价格亦算合理,所以都有介绍朋友,亦决定会再嚟试下唔同菜式。可惜呢晚真系有啲失望。呢晚我地约6:30pm到达餐厅,当时已有一枱2人用餐, 但竟然见到有餐厅职员(后来发现此人正是餐厅嘅替更Manager)坐喺相隔我哋一张枱嘅位置正在用餐。 其实原本我系见唔到佢喺度食嘢,不过佢食嘢食到好大声我先发现到佢 之后有客人挥手要点餐饮,佢一路一路落单…… 唔好意思,我真系觉得有啲恶心,亦认为咁样真系好唔专业。原本想order一份炸洋葱圈伴鱿鱼圈,Manager 接咗order先同我地讲唔好意思,鱿鱼圈已经好耐冇返货。如果已经好耐冇返货, 咁点解我哋order咗之后佢先至发现冇货呢? 好明显开店前无同Chef了解情况。其实本身好小事,但系好多小事加埋加埋就会令人失望后来朋友们order咗两份牛扒set dinner,我就order咗一份烩羊膝set dinner。呢晚Soup of the Day系西芹鸡
,分量十足,服务好周到

后来朋友们order咗两份牛扒set dinner,我就
order咗一份烩羊膝set dinner。呢晚Soup of the Day系西芹鸡肉忌廉汤,味道不过不失。但汤都未饮完,已经匆匆上咗两份牛扒。 当我以为好快会上埋我嘅烩羊膝之际,原来唔系㖞! 朋友们嘅牛扒都食咗一半,见我个main course 未上所以等登拖慢嚟食,结果约15分钟后个烩羊膝嚟喇 - 但系一啲都唔热,只系 微暖。
其实热嘅话应该好好味……本身加点嘅炸薯条亦漏咗单

最后埋单嘅时候想话揾Manager,表达下是晚嘅用餐感受,先发现自己有眼不识泰山,𠮶个甩甩漏漏嘅职员原来就系Manager
佢将所有错都推晒畀Chef (出餐时间安排差劣同食物唔热)同另一个Waitress(薯条漏单), 佢不断强调自己只系替间嘅Manager, 好少喺呢度(一定系好重要, 所以佢重复咗至少3次) 唔通佢觉得替间就唔需要专业? 替间就唔使做一个称职嘅Manager? 其实佢强调佢自己好少喺度, 所以好似唔关佢事… 其实我谂落都啱嘅,上一次我嚟,佢系唔喺度嘅,所以服务质素好好多……

总括嚟讲 Munch Now环境亦算舒服,好钟意听餐厅播嘅八九十年代英文金曲
其实地方算整洁,不过酒吧向厨房通道有两个杂物架,冇遮冇掩,睇落有啲凌乱,所以减咗一粒星星。食物质素, 以佢哋嘅价钱嚟讲属于above average
, 咖啡亦唔错
。希望将来出餐安排有改善同食物质素可以稳定啲。都希望下次再嚟唔会再失望啦!

Deep Fried Fish Finger with Chips
2017-11-02
  • DeepFriedFishFinger