1K
❀ Vol.1 Cafe #铜锣湾 ❀❗被誉为世一嘅手工意粉Cafe ?❗——————————————————见到人唔少人推介呢间Cafe嘅手工意粉🍝甚至称赞为世一✨价钱基本上都系少于$200,性价値好高。星期日下昼两三点去到都座无虚席,等咗约40分钟先有位,建议想食嘅要提早book位。Cafe位于一栋唔起眼嘅旧楼中,唔系预先上网查过绝对唔会留意到。餐厅唔大,不过都有露台位置,但座位就唔算特别舒适🙈.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 自家制龙虾汁蟹肉手工宽面条 $178 (3.7/5)似乎系招牌菜,唔少人都有点🤣几欣赏佢哋手工阔条面真系几有咬口,而且非常挂汁。龙虾汁都算几突出,浓郁得来唔会太腻。不过蟹肉嘅份量相对较少,整体味道有啲单一,食多几啖会有少少闷😶‍🌫️.☞ 烟三文鱼墨鱼汁手工墨鱼圆粗面(辣) $148 (3.8/5)表面有两块烟三文鱼,不过同墨鱼汁意粉关系有啲分离😓意粉圆粗面同样弹牙挂汁。呢个除咗墨鱼汁嘅香气之外,仲加咗少许辣椒,味道层次丰富少少🤏。.☞ 黑糖鲜奶米麻糬 $52 (4/5)呢个米麻糬饮品反而几得我心。牛乳非常浓郁,加上黑糖甜甜地。最特别系入面有一patpat米麻糬,口感烟烟韧韧,
❀ Vol.1 Cafe #铜锣湾 ❀
❗被誉为世一嘅手工意粉Cafe ?❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 自家制龙虾汁蟹肉手工宽面条 $178 (3.7/5)
似乎系招牌菜,唔少人都有点🤣
几欣赏佢哋手工阔条面真系几有咬口,而且非常挂汁。
龙虾汁都算几突出,浓郁得来唔会太腻。

表面有两块烟三文鱼,不过同墨鱼汁意粉关系有啲分离😓
意粉圆粗面同样弹牙挂汁。

☞ 黑糖鲜奶米麻糬 $52 (4/5)
呢个米麻糬饮品反而几得我心。
牛乳非常浓郁,加上黑糖甜甜地。
最特别系入面有一patpat米麻糬,口感烟烟韧韧,比普通麻糬更软糯,几特别😋

——————————————————
✨整体味道: 3.8/5
✨环境装修: 3.8/5
✨服务态度: 3.7/5
✨性价比: 4/5
✨再访兴趣: 3.6/5
💞整体来讲
觉得吹奏到呢间Cafe嘅意粉系世一就有啲夸张,不过以呢个价钱嚟讲可以食到手工意粉的确系性价比几高。