2022-09-20
无意中发现左呢一间好似唔错既小店,见价钱都合理,就决定去试下!间餐厅好近地铁站,一出去3分钟唔使就行到好方便。舖头望落唔算大,但座位之间都好松动,加上可能楼底都算高,坐落都好舒服。Menu有套餐同散叫,我哋叫左个$428嘅海鲜拼盘套餐黎试。个海鲜拼盘一上枱心入面哗左一声,咁大份嘅😂佢有2只酱可以拣,我哋拣左辣味。佢嘅辣唔系中式好辣𠮶啲,而系食落去feel到有啲辣,after taste都仲留低左系条脷度!好惹味!啲海鲜有啲估唔到嘅系食得出好新鲜,啲虾系煮到岩岩好弹牙嘅👍🏻睇得出厨师都落左唔少功夫。而个薯条真心好食,menu写系鸭油薯条,食落口香而不油,食唔停口。甜品我哋选择左自家制Earl grey coffee burnt cheesecake。超好食!!个咖啡味好够,听厨师讲解系自己磨咖啡粉黎整既,同佢食落唔甜,好好食!呢间餐厅绝对系underrated,好surprised openrice得咁少好评。呢个时势好需要呢啲咁有heart去为客人嘅餐厅,下次会再来试其他嘢👍🏻