2015-10-03
想揾个好坐d地方又要好食又要唔贵珍系好难寻日见到东方日报介绍又系我女朋友返工附近咁就比个惊喜佢接佢收工同佢食饭,打去订位时负责人话会send menu 比我睇叫我先选好食物因为要预先准备,咁我就摣主意叫左全部都系我钟意食嘅嘢⋯⋯虽然餐饭每人差不多7佰但非常合理,你系一般普通餐厅唔会食到昵个水准,但去酒店扒房又冇可能系呢个价钱慢煮半生熟呑拿鱼配蕃茄沙沙汁蕃茄沙沙汁十分清新呑拿鱼旁有小小黑椒碎配搭非常好,呑拿鱼外熟内生口感一d都唔似食呑拿,女友一向朂怕腥都讃香煎法国鸭肝伴自家杂莓汁好香浓肝味一d都唔会苏,质感一流,详细询问下完来这家店用嘅鸭肝同文华酒店同一家入货,好多时外面食都系用匈牙利鹅肝所以一咬就散,味道囗感又唔好,必食推介凯撒沙律一向都系我最爱沙律,非常新鲜爽翠配干身烟肉芝士一流曰本水饲猪架配蜜糖芥苿汁平日我对猪非常一般,我喜欢牛但今次非常改观,水饲猪口感十分juice 好嫩,内里仲有微微粉红色(唔记得影)配蜜糖汁煎封法式油鸭髀冇我想像咁咸,外皮脆内𥚃肉嫩睇东方日报介绍因为要先浸,6.5小时再慢煮,真系$248非常超值黑松露磨菇汤好清香黑松露味,有d磨菇蓉,值得一试听说甜品可以写字,
蕃茄沙沙汁十分清新
煎封法式油鸭髀
冇我想像咁咸,外皮脆内𥚃肉嫩
好清香黑松露味,有d磨菇蓉,值得一试
听说甜品可以写字,咁仲有一星期就生日嘅我就叫佢写下啦, 甜品我哋叫左法式蕉糖炖蛋 ,浓蛋味又滑,心太软朱古力实在太好食忍唔住要问一下点解同平时去甜品屋食唔同,原来佢地用比利时76%黒朱古力做所以朱古力特别滑浓,