2021-10-18 585 浏览
[ #caloriefoodie将军澳 ]• 𝚂 𝚎 𝚘 𝚞 𝚕 𝚖 𝚊 𝚝 𝚎 •🐿之前已经试过铜锣湾既𝚂𝚎𝚘𝚞𝚕𝚖𝚊𝚝𝚎 因为餐厅搬咗去将军澳所以今次算系二访餐厅 等我地试下野食质素如何啦 餐厅主打卖相得意既饭同饮品 而且食既野韩西合壁无论装修摆设定系餐牌上既选择 都会有小小韩国既元素-🥗𝚂𝚎𝚘𝚞𝚕𝚖𝚊𝚝𝚎全日早餐 💰$138假期lunch time都有set可以嗌 第一次试韩西式既all day有烟三文鱼、烟肉、德国肠、野菌、甜辣鱼糕串、韩式饭卷低温慢煮半熟蛋、牛角包窝夫、拌海带、沙律菜每样配料都系双份 适合两个人share 可以食多啲唔同既野甜辣鱼糕串、韩式饭卷同拌海带都好有韩国菜既感觉鱼串味道唔错 口感烟韧 加埋惹味既韩式辣酱 味道唔错牛角包窝夫都好食 入口酥脆 有牛油香 有小小惊喜-🍹套餐会包一杯热果茶 冻饮加💰$2又或者可以-💰$20 升级做其他正价饮品-🌋烟三文鱼三文鱼子粉红雪山饭 💰$148上次试过乌卒卒火山饭 今次试下期间限定既朋友仔:粉红雪山饭雪山表面层雪系芝士酱 上面仲有唔少三文鱼子增添鲜味雪山本体就系蕃茄味烟三文鱼炒饭 味道几得意 而且份量都好多自己一个食哂既
[ #caloriefoodie将军澳 ]
• 𝚂 𝚎 𝚘 𝚞 𝚕 𝚖 𝚊 𝚝 𝚎 •
🐿
所以今次算系二访餐厅 等我地试下野食质素如何啦
餐厅主打卖相得意既饭同饮品 而且食既野韩西合壁
无论装修摆设定系餐牌上既选择 都会有小小韩国既元素
🥗𝚂𝚎𝚘𝚞𝚕𝚖𝚊𝚝𝚎全日早餐 💰$138
𝚂𝚎𝚘𝚞𝚕𝚖𝚊𝚝𝚎全日早餐

有烟三文鱼、烟肉、德国肠、野菌、甜辣鱼糕串、韩式饭卷
低温慢煮半熟蛋、牛角包窝夫、拌海带、沙律菜
每样配料都系双份 适合两个人share 可以食多啲唔同既野
甜辣鱼糕串、韩式饭卷同拌海带都好有韩国菜既感觉
鱼串味道唔错 口感烟韧 加埋惹味既韩式辣酱 味道唔错

🌋烟三文鱼三文鱼子粉红雪山饭 💰$148

上次试过乌卒卒火山饭 今次试下期间限定既朋友仔:粉红雪山饭
雪山表面层雪系芝士酱 上面仲有唔少三文鱼子增添鲜味
雪山本体就系蕃茄味烟三文鱼炒饭 味道几得意 而且份量都好多
自己一个食哂既话可能会有啲腻 又系一道可以同朋友share既食物

📍将军澳唐俊街23号MONTEREY Place 地下G25B-G26A号舖
#caloriefoodie #caloriefoodie💛
#caloriefoodie韩国菜
  • Seoulmate全日早餐