2024-10-20
女收银员目无表情,落单全程惜字如金,亦无眼神接触,收钱无笑容,找钱俾单你唔会讲多谢,同机械人一样,完全半粒字都无讲过。星期日现场极多人,企喺店旁边等叫号码,留意到黑衣男店员几有礼貌,细心为客人介绍自家制云尼拿泡沫,挤得漂亮亦用火枪小心烘烤表面。然后听到白衣男店员叫号,拎单走到佢面前,见有另一对情侣点同一杯饮品,白衣男店员原本想叫呢对情侣拎饮品先,见到我筹号竟然质问我:点解头先叫妳个号码唔应?!其实我可以让俾情侣先,亦唔介意等你冲下一杯俾我,但咁恶劣既态度,绝对唔会再帮衬!而且店内开到音乐劲大声,你要有气氛就怪客人无听力,咁大家真系考虑下要唔要黎体验。讲番杯饮品,全杯塞满橙皮杂果,饮落似橙汁,碎冰装在杯上面分层,系唔会令到饮品变淡,亦无冰冻到牙痛既感觉,但6至7啖已经饮完。然后上2层买另一间多人帮衬既饮品店,26蚊大大杯提子柠茶仲好饮,又够冻又有果肉,而且有基本礼貌,起码会讲多谢,一样要等叫号,但唔驶受气!