呢日黎到位于西营盘嘅 Tropica 🤩 见到铺头嘅咖啡师曾经获得 "2017年香港虹吸式咖啡师大奖"亚军 🥂 跟系要过黎整返杯啡啦☕️ 今次我就叫左Blackccino ✨平时饮啡钟意饮奶泡嘅口感 但好多时奶泡会盖左咖啡本身嘅味道 但呢款 Blackccino 用返black coffee 制作个foam 就可以品赏到更多咖啡本身嘅质感🫧 亦会比 平时 long black 或者 americano 更加顺滑 有种饮紧黑啤嘅口感相当唔错😆 今次男朋友叫左佢最爱嘅抹茶 latte 相信大家睇相已经可以见到个抹茶有几咁浓烈 🤣 而饮落都的确系相当浓🍵 对于抹茶控黎讲都可以话系相当满足🥰 主餐方面餐厅主打西餐美食🍕叫左一款慢煮鸡胸香草意粉 鸡胸慢煮后唔"鞋" 口 调味适中👍 意粉软硬度个人钟意食烟韧口感觉得刚刚好🕺 淡淡嘅青酱味令人不知不觉食晒成盘意粉🤣🤣 沙律方面叫左款烟三文鱼羽衣甘蓝沙律🥗 沙律菜同三文鱼嘅新鲜度都好高👍 配埋 balsamic vinegar食相当开胃😉 另外叫左款 small bites 蒜香虾配酸种多士 🦐 个人几推荐嘅菜式👍 一上菜已经闻到超香嘅蒜油味道😋

主餐方面餐厅主打西餐美食🍕叫左一款慢煮鸡胸香草意粉 鸡胸慢煮后唔"鞋" 口 调味适中👍 意粉软硬度个人钟意食烟韧口感觉得刚刚好🕺 淡淡嘅青酱味令人不知不觉食晒成盘意粉🤣🤣 沙律方面叫左款烟三文鱼羽衣甘蓝沙律🥗 沙律菜同三文鱼嘅新鲜度都好高👍 配埋 balsamic vinegar食相当开胃😉 另外叫左款 small bites 蒜香虾配酸种多士 🦐 个人几推荐嘅菜式👍 一上菜已经闻到超香嘅蒜油味道😋 菜式虾嘅份量颇多👍👍 非常赞👍👍虾仁配埋车里茄同脆脆嘅多士唔洗十分钟已经比我地ko 左成碟菜🤣🤣 餐厅日头系充满鲜花同陶瓷嘅艺术cafe 晚上摇身一变就系酒吧 晚上除左有酒都有唔少小食选择加🦦 大家下次去港岛又可以多一个 chill chill 嘅蒲点啦😎😎