2022-11-24
Bookmark咗呢间西班牙菜好耐,终于去试lu💛 La Paloma位于西营盘地铁站出囗旁边📍非常方便。餐厅环境昏暗,设计雅致有情调☺️ 天花板上挂上一串串小灯泡⚪️🟡🔴🟠🔵🟢,营造出浓厚嘅异国色彩🥳 Tapas选择非常之多🌟 全部都好有特色😍🔸•𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗥𝗦•✤ 𝘖𝘺𝘴𝘵𝘦𝘳𝘴 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘴𝘩𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘮𝘢𝘳𝘺 𝘴𝘩𝘰𝘰𝘵𝘦𝘳𝘴✤ 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘢𝘯𝘥 𝘧𝘰𝘪𝘦 𝘨𝘳𝘢𝘴 𝘉𝘢𝘨𝘶𝘦𝘵𝘵𝘦✤ 𝘛𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥✤ 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 𝘊𝘦𝘷𝘪𝘤𝘩𝘦✤ 𝘊𝘶𝘵𝘵𝘭𝘦𝘧𝘪𝘴𝘩 "𝘛𝘢𝘨𝘭𝘪𝘢𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦" 𝘤𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦✤ 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘬 𝘦𝘮𝘱𝘢𝘯𝘢𝘥𝘢𝘴✤ 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘚𝘶𝘤𝘬𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘱𝘪𝘨西班牙烤乳猪真心正🐖❤️ 皮脆肉嫩, 肥瘦适中,必食🔥和牛鹅肝脆饼同样精彩😝 和牛一开始系生嘅,店员会喺你面前以火枪轻轻炙烧和牛,令肉味更突出同时保持肉质嫰滑☺️ 加上甘香嘅鹅肝,好好味❤️卡邦尼墨鱼宽扁面🦑 好特别嘅菜式🌟 以为系普通意粉但原来系墨鱼! 有咬口又唔会好韧,仲要好挂汁🤤西班牙牛颊肉馅饼🥟 外型系胀卜卜嘅饺子,炸得香脆,入面塞满牛颊肉,配阿根廷青酱好
Tapas选择非常之多🌟 全部都好有特色😍
🔸•𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗥𝗦•
✤ 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘢𝘯𝘥 𝘧𝘰𝘪𝘦 𝘨𝘳𝘢𝘴 𝘉𝘢𝘨𝘶𝘦𝘵𝘵𝘦
✤ 𝘛𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥
✤ 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 𝘊𝘦𝘷𝘪𝘤𝘩𝘦
✤ 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘬 𝘦𝘮𝘱𝘢𝘯𝘢𝘥𝘢𝘴
✤ 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘚𝘶𝘤𝘬𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘱𝘪𝘨
西班牙烤乳猪真心正🐖❤️ 皮脆肉嫩, 肥瘦适中,必食🔥
西班牙牛颊肉馅饼🥟 外型系胀卜卜嘅饺子,炸得香脆,入面塞满牛颊肉,配阿根廷青酱好惹味👍🏻
🔸•𝗠𝗔𝗜𝗡 𝗖𝗢𝗨𝗥𝗦𝗘•
✤ 𝘚𝘲𝘶𝘪𝘥 𝘪𝘯𝘬 𝘱𝘢𝘦𝘭𝘭𝘢
食西班牙菜一定要食西班牙海鲜饭😝🥘 今次食咗墨鱼汁海鲜饭🖤 西班牙饭即点即制,一上枱觉得劲大锅😳 除咗卖相吸引有睇头之外,味道带有墨鱼汁嘅鲜味同咸香😋 除咗有海鲜之外,面头仲有好香蒜味嘅蛋黄酱,我平时好讨厌沙律酱但系都食晒🤤 另外好欣赏饭粒口感al dente,加上镬底少量饭焦,轻松食哂成锅饭😎
🔸•𝗗𝗘𝗦𝗦𝗘𝗥𝗧•
✤ 𝘉𝘢𝘴𝘲𝘶𝘦 𝘣𝘶𝘳𝘯𝘵 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘳𝘢𝘴𝘱𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘴𝘰𝘳𝘣𝘦𝘵
芝士蛋糕香浓软滑,配上红苺雪葩令成件事好清新☺️
🔸•𝗗𝗥𝗜𝗡𝗞𝗦•
✤ 𝘙𝘦𝘥 𝘚𝘢𝘯𝘨𝘳𝘪𝘢
✤ 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘚𝘢𝘯𝘨𝘳𝘪𝘢
Sangria拣咗一红一白,白酒味道清甜易入口,红酒回甘有后劲,两款都值得一试❤️🤍
整体觉得食物、环境同服务都好好👍🏻 推介💛
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8/10