2022-03-13 486 浏览
呢间面店真系几隐蔽,藏于一条小巷内,我系睇到个大红色灯笼先留意到店舖门口😂😂 小店只售卖沾面,想食拉面嘅话千祈唔好去错地方。配沾面嘅汤底选择得几款,贵精不贵多。▫️虾味噌汤沾面 (HKD93) - 三款汤底里面我觉得虾味噌汤应该会喺油腻同埋清淡之中取得平衡。虾味噌汤汤底浓郁,虾味扑鼻,我忍唔住一边食面一边饮汤😆😆配料方面有两块叉烧、一只溏心蛋、葱丝等。店家嘅面条系自家制,制造工场就系位于收银柜位后面嘅玻璃房。每日提供三款面底,小麦、黑胡椒及”Special”。我拣咗黑胡椒面;见到面条有黑胡椒,但系就冇味道嘅。想为啲面条添加味道嘅话真系要靠个汤底喇。一份面底份量都几多(200g),上枱嘅时候系冻嘅,如果想将面条加热嘅话就要喺落单时候讲 (我听隔离枱个男人讲先知道啲面条系可以加热😬)。食完呢餐沾面觉得唔错,汤底味道一啲都唔咸,可以再去呀。⭐️免收加一

食完呢餐沾面觉得唔错,汤底味道一啲都唔咸,可以再去呀。

⭐️免收加一
午餐