餐厅: Verde MAR
资讯:

位于西营盘嘅Verde Mar 主打墨西哥美食,里面好多食物都用咗牛油果做元素,有特色得黎又健康!餐厅嘅概念主打健康自然,啱晒朋友亲人聚会!食物由墨西哥本土厨师负责料理🧑‍🍳,餐厅布置充满异国风情,光线柔和,周围都布满绿色植物,感觉好温馨休闲,而且有小清新嘅感觉俾人感觉好Refreshing !餐厅墙上嘅壁画全部都系餐厅团队自己画,而且仲有花园全部布满仙人掌🌵,听餐厅职员讲原来系花园里面嘅仙人掌同埋香草🌿系可以食用,主厨会用佢哋嚟准备招牌菜肴@@ 食物质素方面,完全冇得输,好多菜式都用咗牛油果做设计,新鲜之余仲好独特,成个环境感觉好似置身喺绿野森林里面咁Ceviche de avocado $149牛油果他他配左青瓜蕃茄呢啲食材食落去清新开胃Quesadilla $99烤鸡配墨西哥酥饼,外皮金黄香脆,咬落去都几脆口,成个馅料劲丰富!有烤鸡肉、芝士、牛油果蓉、蕃茄同埋洋葱等等配料,真系淡淡都系滋味!超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189成个摆盆隔离会有柠檬、洋葱粒呢啲可以加落去清汤到同埋个牛肉一齐食,食落去牛肉嫩滑,入口即溶,而且牛味香浓 🐮 Avocado smoothie $78牛油果沙

Ceviche de avocado $149
牛油果他他配左青瓜蕃茄呢啲食材食落去清新开胃

Quesadilla $99

超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189

Avocado smoothie $78
牛油果沙冰好creamy 饮落去好滑,而且饮到个奶味都几重,完全尽显到牛油果𠮶种微甜,完全饮得出真材实料

Avocado ice cream 🍨 $88
个卖相好靓仔啱晒打卡 📸 佢用咗牛油果嘅外壳去装住个雪糕,中间系芒果雪葩 ,雪糕食得出好新鲜,唔会过甜!

Mexican rice pudding $78
Rice pudding 用咗肉桂、提子干同埋牛奶制成,食落去甜度啱啱好