位于西营盘嘅火锅撚远近驰名,汤底亦好高质亦有成8款,有其中两款更系西环点限定😎⭐️蜂巢豆腐白汤锅由于我同女友都唔太食辣,所以唔辣汤底我拣咗最爱嘅白色浓汤🍲入面好足料有几款药材、人参、红枣等,配料仲有鸭血、豆腐,平日时段仲无限添加超抵🤣🤌🏻极品安格斯肥牛(小)同女友两个人食叫细份就啱啱好,卖相好靓,肥瘦适中,只要沾少少汤就保留到牛肉嘅肉汁味😛🤌🏻五色丸丸拼盆呢个有晒五款😎 有海味花枝丸、蟹籽手打虾丸、流心咸蛋黄猪肉丸、手打双重芝心丸同海瑞香菇贡丸五款,手打肉丸质地扎实弹牙,浓浓酱汁最爱芝心丸🥰🤌🏻黑松露菌酱爆浆牛丸(半)三粒饱满弹牙牛丸而且牛味浓郁,牛汁外仲有浓郁黑松露酱,口感好丰富😎🤌🏻瑶柱干贝滑手打滑都系高质食材,干贝滑起哂胶,瑶柱味道鲜甜,唔需要加调味料😛🤌🏻特级牛脷托牛脷味道浓厚,质感比较爽口,摆盘同样都系好靓好吸引😛仲叫咗皇帝菜、稻庭乌冬、老油条同埋竹蔗芋根红萝葡马蹄水(渣)🤌🏻仙草芋圆好有惊喜嘅台式甜品,用咗传统嘅「万寿无疆」茶碗好吸晴,红豆浓汤配上鲜草、芋圆粒,味较比较甜但作为饭后甜品一流🤌🏻腐竹鸡蛋糖水沙冰用咗中国古代嘅酒杯做容器🤣👑系腐竹鸡蛋打碎成沙冰,浓鸡蛋腐竹好清甜,

⭐️蜂巢豆腐白汤锅

🤌🏻极品安格斯肥牛(小)

🤌🏻五色丸丸拼盆

🤌🏻黑松露菌酱爆浆牛丸(半)

🤌🏻瑶柱干贝滑

🤌🏻特级牛脷托
牛脷味道浓厚,质感比较爽口,摆盘同样都系好靓好吸引😛

🤌🏻仙草芋圆

🤌🏻腐竹鸡蛋糖水沙冰
用咗中国古代嘅酒杯做容器🤣👑系腐竹鸡蛋打碎成沙冰,浓鸡蛋腐竹好清甜,解腻甜品系一流,呢一个甜品比到惊喜我🤣

🚩 火锅撚 (皇后大道西) (西环)
西环石塘咀皇后大道西554-560号日富里百好大厦地下1号舖

#addifoodie #addifoodie西环
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去处 #周末好去处 #goodfood #周围食 #香港插画 #情侣美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #爱情插画 #西环 #火锅撚 #豆腐汤
2023-06-29
  • 蜂巢豆腐白汤锅