2025-01-21 0 浏览
人气鸡蛋主题cafe-E for Egg🥚之前喺大围食过觉得好正,佢哋喺西环都开咗分店,终于有机会去喇🤩装潢以日式木系为主🪵环境好大好舒适,仲有榻榻米位置添🎌金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司人气滑蛋盒子吐司🍞有多款配搭可以选择🤩好似吉列大虾、炸鸡、三文鱼、猪柳等等😛我试咗金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律🦀非常丰盛,立方体嘅吐司入面系满满嘅馅料,加上芝士同炒蛋🧀🥚吐司外层烘得香脆,金沙软壳蟹香口惹味🦀E FOR EGG芝士奶盖招牌窝夫另一款人气食品-芝士奶盖招牌窝夫🧇外型可爱,将窝夫放到好似一间小屋子🏠喺顶层淋上奶盖,再加上一颗鸡蛋造型装饰🍳好得意😍打卡一流📸窝夫外脆内松软🧇黑椒牛舌定食配温泉蛋牛舌口感爽脆弹牙🐮加上黑椒酱汁同葱花,非常惹味😝上面系流心温泉蛋🥚定食仲会有面豉汤、蛋丝、泡菜同饭🍚满满蟹籽甲罗烧茶渍饭满满蟹味嘅茶渍饭🦀有蟹籽、蟹膏、蟹钳、蟹肉,并有大量配料,每一口都相当足料👍🏻加入高汤后,米饭吸尽汤汁精华✨开心果巴斯克芝士蛋糕超浓郁开心果味💚巴斯克蛋糕口感软滑,散发住开心果嘅坚果风味😛上面系开心果酱同cream,侧边仲有开心果碎添🤩鸡翼拼盘分别有饺子鸡翼同埋芝麻鸡翼🐔香脆可口,鸡

金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司

E FOR EGG芝士奶盖招牌窝夫

黑椒牛舌定食配温泉蛋

满满蟹籽甲罗烧茶渍饭

开心果巴斯克芝士蛋糕

鸡翼拼盘
分别有饺子鸡翼同埋芝麻鸡翼🐔香脆可口,鸡肉嫩滑,劲juicy💦

招牌奶盖咖啡
有可爱嘅鸡蛋造型喺上面,非常吸睛🥚咖啡入口香滑浓郁,含有baileys喺入面,所以会饮到少少酒味😆

竹炭黑芝麻鲜奶
卖相型格嘅竹炭黑芝麻鲜奶🖤🩶🤍黑芝麻味道浓郁,上面系幼滑奶盖🥛另外仲会有竹炭黑芝麻咖啡添☕️