2019-05-21 66 浏览
俾朋友笑我提前咗两日book莆田🥺 👦🏻:今晚食咩?👱🏼‍♀:book咗莆田食蛏子👦🏻:莆田都要book?🤣......去到门口我发现我系有先见之明😈 唔book枱见到啲人等半个钟都未入得🤫一坐底就叫咗必食推介—铁板盐焗蛏子 我以为啲盐系摆碟,用途系装饰😂 点至原来系调味之一,一食free到蛏子咸咸地,好入味🤪唔觉意仲食到粒粒盐颗😉闽香洋烧排用薯仔垫底,薯仔煮得够腍又吸晒酱汁,入口即溶😚 排骨啲肉离晒骨,肉质嫩滑,食紧都仪态万千👸🏼虽然蛏子系主角,但最令我惊喜嘅系酥化芋芯😍 职员同我讲芋头先砌头砌尾,只用芋头中心嚟炒,好矜贵😎 芋头应该系咸食,但点估到一放入口系甜嘅😲 焦糖包裹成个芋心,酥化得嚟甜甜咸咸,似小食又似甜品👍🏻👍🏻👍🏻 真心诚意推介另外再叫咗个兴化炒米粉!好多料,饱晒!
俾朋友笑我提前咗两日book莆田🥺

👦🏻:今晚食咩?
👱🏼‍♀:book咗莆田食蛏子
👦🏻:莆田都要book?🤣
......

铁板盐焗蛏子

闽香洋烧排

酥炒芋芯

另外再叫咗个兴化炒米粉!好多料,饱晒!
铁板盐焗蛏子
闽香洋烧排