2023-02-18
一直都知道尖沙咀出名食印度菜,但系平时一个女仔唔敢走入去,又唔知边间系出名🤣今次朋友话听过呢间餐厅,就一于同佢试下🤪入到去其实一啲印度餐厅嘅感觉都冇,因为装修好fancy,觉得似扒房多啲😂落咗单之后waiter就上咗前菜,系一啲印式薄脆,落咗盐去调味所以味道偏咸,有barbecue同mint sauce,感觉有啲似食紧oat味嘅薯片😂个日嗌咗两个naan,一个系Garlic Naan ($28),一上枱阵蒜味已经飘过嚟,但一上Truffle Naan ($38)阵超香嘅松露味就盖过咗阵蒜味喇 🤩 truffle真系搽满成个naan啖啖食落去都劲香😍Butter chicken ($128)鸡肉好软淋,个sauce系feel到用咗好多spice,而且加埋忌廉好浓郁🤤而且佢呢个sauce应该唔系用好多味精调出嚟,因为食完都唔算好口渴🤩配Naan食真心一流Shish Touk ($128)一上枱waiter就会畀我影咗相先🤣跟住就会帮手拆咗啲串烧落嚟,鸡肉系用好多香料腌过,但系烤得有啲过火㶶咗几多🥹虽然呢到价钱稍贵,不过觉得环境同服服搭够唔少,加埋真系样样都真材实料味道又几正宗,觉得可以接受
虽然呢到价钱稍贵,不过觉得环境同服服搭够唔少,加埋真系样样都真材实料味道又几正宗,觉得可以接受🤤