2017-03-24 968 浏览
中式私房菜食得多,第一次食西餐私房菜,感觉好特别布置好似西餐厅一样, 有6张枱私房菜当然有房野食有2个选择,一个系8个course,另一个系10个course我地拣左10个course + 生蚝第一道菜系pama ham,杯入面系酸瓜,好开胃自家制面包+蜜糖甘荀酱全部自家制, 个面包咸咸地好好味生蚝有3款全部都系我最爱既法国生蚝,isabella, mermaid, Gillardeau每只生蚝都切好左带子位,好细心最好味系isabella轻煎北海道带子,焗加轻轻煎香表面,入面好软滑,上面系椰菜花泡沫红菜头三文鱼三文鱼配上牛油果酱,味道出奇地夹法国野猪肩肉冻,有3层口感, 上下夹住jelly,入面夹住野猪肩肉,感觉特别龙虾忌廉浓汤甜甜地,龙虾鲜味刚刚好,用虾籽伴碟,好味到想日日都饮呢个汤香煎法国肝鹅入面好柔软,外面煎得好香,配上旁边的红莓汁, 解除肝鹅油味柠檬木烟熏阿拉斯加蟹肉一大旧蟹肉,配上半生熟鸡蛋,味道一流橎石榴雪葩先重整一下味蕾再食埋其他菜味道清新海胆露荀意大利饭意大利饭生生地好正宗,非常creamy既白汁,再加上另人惊喜既海胆柠檬tart味道唔太酸又唔太甜,一D都唔觉腻, 而
中式私房菜食得多,第一次食西餐私房菜,感觉好特别

布置好似西餐厅一样, 有6张枱

私房菜当然有房

我地拣左10个course + 生蚝

第一道菜系pama ham,杯入面系酸瓜,好开胃
自家制面包+蜜糖甘荀酱

全部自家制, 个面包咸咸地好好味
生蚝有3款全部都系我最爱既法国生蚝

每只生蚝都切好左带子位,好细心

最好味系isabella
红菜头三文鱼

三文鱼配上牛油果酱,味道出奇地夹
龙虾忌廉浓汤

甜甜地,龙虾鲜味刚刚好,用虾籽伴碟,好味到想日日都饮呢个汤
香煎法国肝鹅

入面好柔软,外面煎得好香,配上旁边的红莓汁, 解除肝鹅油味
柠檬木烟熏阿拉斯加蟹肉

一大旧蟹肉,配上半生熟鸡蛋,味道一流
橎石榴雪葩先重整一下味蕾再食埋其他菜

味道清新
海胆露荀意大利饭

柠檬tart

味道唔太酸又唔太甜,一D都唔觉腻, 而且份量刚刚好
有唔同花茶可以饮,每个花茶都有唔同效用
雪影

卖相好精致,每粒朱古力都有惊喜, 味道系意料之外好味
成晚食左3个钟, 每道菜都有店员细心讲解