2012-04-01 3 浏览
已经好耐好耐冇去堂记, 因为真系唔想等. 唔系话等 20-30 分钟嘅耐性都冇, 而系师傅坚持即叫即做, keep 住品质之余, 仲系一张枱嘅 order 还一张枱嘅 order 去做, 而唔系一 log 过出同一款, 所以如果前面𠮶枱叫得多, 就大件事啦, 闲闲地都要等成粒钟, 所以, 真系好怕去等. 但唔付出 ( 时间 ), 系唔会有收获 (肠粉) 的, 所以, 要忍耐, 耐心等候呀. 而且食过佢哋嘅肠粉之后, 会将其它大部份地方的肠粉比下去. ( 我又唔敢话所有, 始终可能仲有好多地方嘅肠粉都会好食 ) 大家都觉得佢哋嘅有料肠粉好好食, 但我比较喜欢食佢哋嘅炸襾同斋肠 ( 特别系炸襾 ). … 但 … 真系好耐冇去啦, 耐到已经冇炸襾同斋肠都唔知, 问阿姐至知, 原来冇咗成年啦 v_v 虽然冇炸襾同斋肠, 但仲有猪润肠, 另外亦叫了虾肠. 左 : 虾肠 右 : 猪润肠 基本上所有的肠粉都系来自于𠮶个粉浆. 肠粉系师傅即叫即拉的, 肠粉厚薄适中, 唔会过厚好以食粉卷咁, 亦唔会太薄好易穿. 猪润肠嘅馅料猪润十足, 而且师傅控制时间控制得非常好, 猪润够鲜味又唔老, 肠粉又滑,

虽然冇炸襾同斋肠, 但仲有猪润肠, 另外亦叫了虾肠.
左 : 虾肠 右 : 猪润肠

基本上所有的肠粉都系来自于𠮶个粉浆.
猪润肠嘅馅料猪润十足, 而且师傅控制时间控制得非常好, 猪润够鲜味又唔老, 肠粉又滑, 除了有本身的米味之余, 亦吸收了猪润的鲜味.
虽然虾肠嘅虾都很弹很鲜, 但相比起猪润肠就变得普通咗 D.

真的很希望佢哋会出番炸襾同斋肠啦.
2012-02-27
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 猪润肠