2008-11-05
食完饭,今日试吓呢间甜品舖!佢未改装修之前其实系卖好多旧式甜品嘅,后尾可能见隔离间小樽越来越多人食,佢又装修过仲一样请啲美眉返嚟做侍应,真系好似多咗生意,我哋今晚就叫咗: 碧波山:其实系榴梿布甸加薄荷水晶粉,榴梿布甸唔太香,而且质感较削,同九龙城梗系冇得比,水晶粉系有薄荷味,冇欺场,但唔够烟靱,面头骑呢整嚿忌廉,成个甜品嘅甜味好单一,仲有出水嘅情形,唔得! 榴梿飘香:一样唔得,榴梿唔靓,肉硬而味怪,有冇试过先比客食架? 最搞笑系整咗啲柚子肉上去,但系味道系唔夹嘅,又酸又怪又出水! 好难先吞咗佢落肚!我记得旧时食都冇咁差,而家革新咗仲衰过以前,搞食店要客食过番转头嘅重点应该系食物而唔系靓女侍应呀!而家好似多咗生意,但系始终会比食客嫌弃,有番自己嘅风格总好过跟人哋走!