今次食呢间Omakase位于观塘,听到隔离熟客讲原来系由细铺搬大铺,听到佢哋好评不断,食之前超级期待,结果系非常惊喜😍今次叫咗烁雨23道Omakase 、每一款都超级好食呀🤤烁雨 $1480 +1 💛前菜🔸腐皮根子🔸前菜拼盘河豚鱼皮+海带芽心+海藻毛豆💙季节刺身🔸鱼子牛肉他他两种食材夹埋一齐食口感好特别,再加埋侧边脆脆嘅皮,口感更加丰富🔸北海道蚝鲜甜肥美Creamy🔸剑鱼 用左熟成既做法,再加Wasabi系面,好食🤤唔食得Wasabi嘅朋友记得叫佢摆少啲,如果唔系会比较辣🌶️🔸 𫚕鱼配蛋黄酱🔸 苹果木烟熏大拖罗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻用苹果木烟熏,个过程超级疗愈,配上中拖罗、紫苏叶、沙甸鱼干同紫菜、口感超级有层次,超级好食🤤🔸松叶蟹 一大口蟹肉既感觉,超级满足🔸澳洲鲍鱼 超级新鲜嘅鲍鱼,仲有鲍鱼干酱可以捞饭💜熟食 🔸免治鸡肉丸🔸油坊主配他他酱 🔸黑松露法式抄蛋👍🏻👍🏻🔸和牛卷🩷手握寿司🔸北海道帆立贝🔸黑鲈鱼🔸北海道 银鳕鱼🔸左口鱼👍🏻👍🏻👍🏻🔸濑尿虾🔸海胆饭👍🏻👍🏻👍🏻💚 鲜味鱼汤🤤👍🏻👍🏻🧡甜品绵蜜玉子蛋糕+烟韧蕨饼+季节生果总括呢餐真系超级惊喜,每一道菜好好味之余仲要超级精致,超啱俾我打卡🤗

烁雨 $1480 +1

🔸剑鱼
🔸 𫚕鱼配蛋黄酱

🔸 苹果木烟熏大拖罗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🔸松叶蟹
一大口蟹肉既感觉,超级满足

🔸澳洲鲍鱼
超级新鲜嘅鲍鱼,仲有鲍鱼干酱可以捞饭

💜熟食

🔸海胆饭👍🏻👍🏻👍🏻

💚 鲜味鱼汤🤤👍🏻👍🏻

🧡甜品
绵蜜玉子蛋糕+烟韧蕨饼+季节生果

总括呢餐真系超级惊喜,每一道菜好好味之余仲要超级精致,超啱俾我打卡🤗师傅会根据当日嘅食材决定当日嘅Menu,所以超级新鲜,而且餐厅氛围超好,用嚟庆祝生日节日都非常之适合!!!