2023-06-24
观塘亲民抵食日式餐厅 寻日讲完佢哋花之恋 今日讲讲呢间餐厅 价钱唔贵 而且足料 午市定食都系$41~$68左右 如果下午茶仲抵 几钟意佢哋(午市 下午茶 晚市餐牌睇图).如果晚市比较特别嘅有⭐️特长烧鳗鱼寿司$30 🥰差唔多成只碟咁长⭐️珍宝赤虾刺身$12 大只厚肉⭐️时令生蚝$15 肥美饱满.佢哋定食/面类 都系比较大份⭐️三文鱼亲子丼表面放满左三文鱼刺身 同埋大量鱼籽值得一赞嘅系 刺身接近腩位 油脂感十足⭐️天妇罗拉面/乌冬🔥天妇罗系有惊喜嘅 炸粉薄 而且唔松散👍🏻海老 同南瓜茄子都比较厚 唔会薄唧唧但呢次叫咗地狱汤乌冬 感觉普通如果叫返鲣鱼汁稻庭乌冬 会有日本风味好多 一解思乡感觉.如果想食好啲 可以试试⭐️厨师发板寿司10件$288采用日本季节海产 呢次包括(真鲷 平目 伊佐木 金线 深海池鱼 油甘鱼 大拖罗 珍宝带子 牡丹虾 日本小川海胆).餐厅环境舒服 而且价钱亲民 整体水平都唔错当中最估唔到系佢地天妇罗 做得好过好多餐厅.#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_观塘.#一本食堂 (观塘)地址:观塘鸿图道30号3楼.⭐️评分:味道:4/5环境:4.5/
如果晚市比较特别嘅有
餐厅环境舒服 而且价钱亲民 整体水平都唔错
当中最估唔到系佢地天妇罗 做得好过好多餐厅
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_观塘
#一本食堂 (观塘)
地址:观塘鸿图道30号3楼
⭐️评分:
味道:4/5
环境:4.5/5 工厂区晚市唔多人 坐得好舒服
服务:4/5
抵食:4/5
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食评
#香港旅游 #日或餐厅 #观塘 #寿司 #观塘美食 #牛头角美食 #寿司关注组 #观塘必食 #周末好去处 #串烧