餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2022-01-10 380 浏览
去铜锣湾 普遍餐厅价钱都比较贵但系呢一间印尼餐厅食物正宗得来价钱十分亲民😄😄 -餐厅店员十分友善我们提早一日致电预约book位餐厅专登留了四人枱 唔使同人搭枱 好舒适 老板娘同老板 好热心 特别提醒我哋印尼饮品比较甜可能需要少甜 同埋啲菜可能比较辣 因为我哋要注意所以我哋就叫咗以下几个菜式-🍗烧鸡班兰尖塔饭 $98烧鸡好大件而且好香 肉质鲜嫩多汁再用上旁边的酱汁 十分惹味🤤饭用上班兰汁去制作好清香班兰味道饭粒分明软两硬度适中 而且外形似尖塔 适合打卡影相📸️-🔥印尼炒贵刁 $78配料丰富 有蛋丝 芽菜 芥兰 肉丝 炒得好香 而且唔会很干爽比较湿润 入味 如果食得辣嘅朋友可以捞埋旁边嘅辣椒碎一齐食 😋😋😋-🧀 芝士炸碎鸡 $48炸鸡件上面放了好多好多水牛芝士碎🤩话就话系碎鸡 但其实都系一件件无骨鸡块 食落肉质较实身 连埋重奶香的水牛芝士碎食 🧀🧀邪恶得来又充满口感😈🤤再用上老板娘介绍嘅甜酱加辣椒 十分惹味🥥珍多冰 $28每次食东南亚餐厅都必叫 呢杯好香椰汁味 🤩🤩底部仲有啲椰糖浆 捞匀更加好香甜🤤🤤仲有好多的绿色的粉条☺️ 好烟韧 -🌸蝶豆花特饮 $28 同样好香椰汁味 🤩🤩 甜度岩岩好
去铜锣湾 普遍餐厅价钱都比较贵

甜度岩岩好 果然真系要叫少甜 🤣🤣
蝶豆花特饮

🍽🍴总结 🍽🍴
餐厅由印尼人主理
老板及老板娘亲力亲为 态度友善 会主动与客人聊天 亦会担心客人会食唔惯印尼菜的辣度
而食物质素 亦不错 👍🏻 价钱合理👍🏻
好似lunch set 价钱仲抵 真系好亲民价🤩