餐厅: 壹.01
资讯:

2024-06-13 420 浏览
官塘区食嘢闲闲哋食个饭都要一旧水走唔甩,作为一个普通打工仔想揾啖饭食姐!大型连锁餐厅占据大部份商场舖位,你比嘅钱有部份俾咗落去舖租度,要揾到间又平又好食嘅餐厅难上加难,幸好仲有小店可以用优惠啲嘅价钱比食客食到啲好味嘅菜式。今次呢间《壹。01 》食过几次,舖头位于骏业街中海日升中心2楼,舖仔细细应该坐到25-30人,8:00PM去到都见到入面坐左9成满客人,睇嚟佢地系区内都几出名。我试咗几样佢地今期推介:⭐️我不是章鱼烧🐙 (外表似章鱼烧实质上唔系,好食! 系乜嘢唔开估自己试😆)⭐️古早芋泥二文治 (内软外脆嘅芋泥夹心饼和 炸鲜奶, 甜而不腻🥰)推👍🏼⭐️熔岩蛋之恋 (夹咗芝士同火腿系中间,夹出嚟有拉丝,It’s Fun) 推👍🏼⭐️牛肉便当 (超级足料,配菜多饭多主菜牛肉又多!)⭐️台北夜市小食拼盘 (盐酥鸡 花枝丸 台湾肠 ) 几十蚊食齐三样地道小食⭐️全手作芋头鲜奶 (钟意食芋头嘅人必点)⭐️仙草双柠冬瓜茶 (消暑解渴不二之选!)

我试咗几样佢地今期推介:

脆炸鲜奶卷 古早芋泥二文治

熔岩蛋之恋

⭐️牛肉便当 (超级足料,配菜多饭多主菜牛肉又多!)
牛肉便当

台北夜市小食拼盘

⭐️全手作芋头鲜奶 (钟意食芋头嘅人必点)

⭐️仙草双柠冬瓜茶 (消暑解渴不二之选!)
2024-06-07
脆炸鲜奶卷 古早芋泥二文治