话说朋友早排带我去左间好抵食既铁板烧;靓牛、海鲜等高质食材加埋接近成十道菜,埋单都唔使5百蚊位😍等我简单介绍下先:⬇️⬇️🌟匠人料理铁板烧套餐🌟$438/位主角我哋拣咗牛味超浓,细嫩多汁既美国牛板腱▫️前菜有沙律、炸池鱼仔、萤光鱿鱼干同茶碗蒸🔸炸池鱼外酥内嫩又唔腥,-啖-条超过瘾!🔸萤光鱿鱼干柔韧鲜味,送酒-流!🔸茶碗蒸带有淡淡木鱼清汤味,入口滑溜到不得了!▫️银鳕鱼银鳕鱼煎到外皮脆卜卜,入面鱼肉幼嫩滑身冇细骨,入口满满鱼油甘香,正👍🏻▫️广岛蚝𧐢肉大只饱满涨卜卜、咬落去仲有d爆汁既感觉,整体又嫩又鲜正到晕❗️▫️原只虎虾原只虎虾够哂大只,切好碎上每人都分到好几大嚿❗️食落味道鲜甜,肉质爽弹又唔死实,啖啖肉真系好满足😌▫️时令铁板配菜是日时令配菜系南瓜、茄子、鸡髀菇同秋葵,小妹最爱超香甜既南瓜🎃▫️炒饭炒饭金黄热辣又够干身,加埋惹味烟肉粒真系超香口❗️▫️炒杂菜杂菜清甜爽脆唔油腻,满满一碗份量足!▫️汤呢碗暖笠笠嘅面豉汤又系我最爱既偏甜口,所以小妹又系超快饮清光🤣▫️甜品绿茶蕨饼🔴菊月町📍观塘鸿图道23号利登中心地下1号舖港铁牛头角站B6出口,步行约4分钟#香港 #香港美食 #观塘 #观塘美食 #铁板烧 #日本料

等我简单介绍下先:⬇️⬇️

🌟匠人料理铁板烧套餐🌟$438/位

主角我哋拣咗牛味超浓,细嫩多汁既美国牛板腱

▫️前菜

有沙律、炸池鱼仔、萤光鱿鱼干同茶碗蒸

🔸炸池鱼外酥内嫩又唔腥,-啖-条超过瘾!

🔸萤光鱿鱼干柔韧鲜味,送酒-流!

🔸茶碗蒸带有淡淡木鱼清汤味,入口滑溜到不得了!

▫️银鳕鱼

▫️广岛蚝

▫️原只虎虾

▫️时令铁板配菜

▫️炒饭

炒饭金黄热辣又够干身,加埋惹味烟肉粒真系超香口❗️

▫️炒杂菜

杂菜清甜爽脆唔油腻,满满一碗份量足!

▫️汤

▫️甜品

绿茶蕨饼

🔴菊月町

📍观塘鸿图道23号利登中心地下1号舖

港铁牛头角站B6出口,步行约4分钟

#香港 #香港美食 #观塘 #观塘美食 #铁板烧 #日本料理 #居酒屋 #菊月町 #高质 #美食 #美食推荐 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover