2010-08-22
前几日同同事在旺角彩福饮完茶, 食过返寻味! 今日放假, 同男朋友去左观塘彩福饮茶!12点去到, 未到食饭时间, 所以一入去就有位!叫左壶铁观音, 好香茶味, 唔错!来到观塘彩福先发现, 原来唔同分店o既点心系有少少分别的!例如旺角有酥皮叉烧包, 观塘有雪山叉烧包, 即系墨西哥包o既皮都好味o既, 但系冇酥皮咁脆咁好味!因为旺角个锦卥云吞实在太好味! 所以o黎到照叫, 不过依度做得好似冇旺角咁好味, 但系个汁依然系very good!黑鱼子烧卖 & 虾饺, 全部都好大粒同叉烧肠粉一样, 味道方面是好吃的, 但没有太大惊喜我地仲叫左笼牛肉球, 依个好好味㖞, 但系gip汁如果多d就更perfect哪! 埋单$143, 两个人o黎讲有少少贵, 不过都系可以接受o既范围总括o黎讲, 食物味道好, 招呼都唔错! 不过如果多d款式会更好呀~P.S.另外我仲见到佢地有d午市行政套餐, 2人/4人/6人都有, $2xx 左右有炒粉面饭+小菜+点心, 都几抵食, 好方便上班一族, 不过我唔系依头返工, haha
12点去到, 未到食饭时间, 所以一入去就有位!
叫左壶铁观音, 好香茶味, 唔错!
来到观塘彩福先发现, 原来唔同分店o既点心系有少少分别的!
都好味o既, 但系冇酥皮咁脆咁好味!
黑鱼子烧卖 & 虾饺, 全部都好大粒
同叉烧肠粉一样, 味道方面是好吃的, 但没有太大惊喜