2022-11-19
卤肉饭就食得多,芒果卤肉饭就真系未试过,1.01既卤肉饭用嘅五花腩肥瘦适中,就系有足够既肥肉先至令佢有𠮶种油香,而芒果就可以帮佢揾返𠮶个平衡😉 卤肉汁好香,个份量足够粒粒饭都沾到,但又唔会搞到个饭水汪汪🤣见好多枱都有叫,就知应该系镇店之宝。排骨饭既排骨juicy又好冧,唔会炸到好干,个孜然粉再帮佢加多d香酥味添☺️另外蜜汁都唔会抢咗紫菜味,overall感觉丰富。台北小食拼盘有盐酥鸡,台湾肠同埋花枝丸,盐酥鸡就偏向细粒,我会称之为一口盐酥鸡😂 台湾肠甜甜地而且有肥肉,系正宗台湾肠!😎🤓花枝丸爽口,整体都唔错。牛肉汁煮风琴豆腐,可以点选多牛肉汁,偏甜既油扬同浓郁既牛肉汁都几夹。重点推介熔岩蛋之恋!个酥皮算薄而且烤得几香,边边位仲有啲松脆添,第一下食落去个火腿好出同好香,之后食到厚厚既芝士,拉丝绝对冇难度😂上面仲加咗开胃嘅千岛酱同埋炸干葱粒☺️双柠冬瓜茶用黎解腻就一流,佢既柠檬加青柠系就算你嗌少甜都唔会好酸,好解渴。值得一提就系下午两点后个餐牌系会有九折,观塘来讲都算系大件兼好抵食㗎!