2023-12-31
今次嚟到观塘工厦试下日本餐厅,装修系日本风,食饭时间差唔多满座,见到其他食客都系食打边炉,原来佢有任食打边炉,今次我们唔系太肚饿,所以就冇食任食打边炉啦就叫了散叫, 呢度地方都好大可以容纳很多人,适合家庭,情侣,朋友聚会,另外服务员都好快手, 服务好好蟹子手卷蟹子手卷蟹子多到泻咗出嚟咁呀,食落口好多扑扑扑,好有口感,好得意,都好新鲜唔会雪咗好耐咁鲜带子手卷鲜带子好厚肉,带子大大粒好鲜甜,好正三文鱼手卷三文鱼厚切,好大块,好新鲜加拿大海胆手卷 加拿大海胆有一格三片,好鲜甜,食落去回味无穷,好抵食所有手卷都系即叫即做,块紫菜仲系脆㗎加州卷加州卷里面有蛋,青瓜,蟹柳,外面系有好多蟹子包住,包得好好唔会散晒炸软壳蟹反卷 炸软壳蟹好大只,好香脆里面仍然系好juicy的,里面还有青瓜配衬,有唔同层次嘅口感, 外面都系一样有蟹子包住吉列猪扒乌冬 吉列猪扒炸得好香脆,外脆内软大大块,啖啖肉好鬼正,乌冬汤底我们拣了猪骨汤底,但系汤底一啲都唔肥,乌冬都煮得刚刚好,还有其他配菜酥炸吉列蚝吉列蚝炸得好好,外脆内软入面还是juicy的,还有跟这个沙律酱,味道更丰富
蟹子手卷
鲜带子手卷
鲜带子好厚肉,带子大大粒好鲜甜,好正
三文鱼手卷
三文鱼厚切,好大块,好新鲜
加拿大海胆手卷
加拿大海胆有一格三片,好鲜甜,食落去回味无穷,好抵食
所有手卷都系即叫即做,块紫菜仲系脆㗎
加州卷
炸软壳蟹反卷