2022-07-20
又系一间想试好耐 而见好多foodie推介嘅餐厅!知道佢好多必食菜式 见个menu选择已经好多😗拣咗阵~用QR code落单 方便快捷 又可以选择走葱走花生 如需要🥜上菜算快 卖相全部靓靓囝囝▶️ 手撕鸡便当 ($65 👉🏻 58.5)非常丰富嘅一个便当 仲有好多腌菜例如咸咸地嘅雪菜 同埋酸甜嘅菜甫又有花生粒🥜间中又有几粒豆豉😂真系咩调味都有🐔手撕鸡份量足够𩠌饭 落咗啲芝麻酱 唔知点解觉得有啲似沙姜鸡😆系鸡髀肉撕出嚟 所以肉质唔鞋又冇骨 唯一系有筋 另外仲有健康嘅椰菜同西兰花🥦味道清少少而口感爽脆 增添一层口感落咗少量青瓜丝 带黎清新味道🥒如果多啲就好啦仲有两粒细细嘅鹌鹑蛋 味道又唔系铁蛋而系卤水蛋味 可惜个人麻麻哋咁熟嘅蛋黄 但系佢系好入味嘅🥚最后有两片台湾香肠 半肥瘦 令便当更有台湾风味🍚米饭偏软身 原先冇特别酱汁 但系基本上索咗鸡油 捞埋其他配料食已经劲浓味 某程度上浓味咗啲 但台湾菜都系咁上下如果要形容呢个便当系咩味 我只能话甜酸咸 少少辣各有啲😂有够特别▶️ 熔岩蛋之恋 ($39 👉🏻 35.1)别名为拉丝芝士火腿蛋饼做到邪恶拉丝效果😈蛋饼上面落咗千岛海鲜酱同埋少少蒜入面夹住几片
知道佢好多必食菜式 见个menu选择已经好多😗拣咗阵~
上菜算快 卖相全部靓靓囝囝
▶️ 手撕鸡便当 ($65 👉🏻 58.5)
非常丰富嘅一个便当 仲有好多腌菜
例如咸咸地嘅雪菜 同埋酸甜嘅菜甫
又有花生粒🥜间中又有几粒豆豉😂真系咩调味都有
落咗少量青瓜丝 带黎清新味道🥒如果多啲就好啦
最后有两片台湾香肠 半肥瘦 令便当更有台湾风味
▶️ 熔岩蛋之恋 ($39 👉🏻 35.1)
别名为拉丝芝士火腿蛋饼
做到邪恶拉丝效果😈蛋饼上面落咗千岛海鲜酱同埋少少蒜
入面夹住几片火腿 大量芝士
蛋饼皮够薄而且少少烟韧 底面有层煎蛋🍳令佢食落少脆
芝士虽多但不会太腻🧀味道最重系火腿 好在火腿唔韧
都几推介呢个蛋饼!
▶️ 0冰手作芋头鲜奶 ($24 👉🏻 21.6)
用个长方形嘅透明樽仔放好得意
仲可以清楚见到厚厚一层芋泥 上面就系牛奶🥛
饮落冇想像中甜㖞 鲜奶好香滑😋吸埋啲沙沙地嘅芋头粒有啲嘢咬吓
加上冇冰 唔会好冻而失去左牛奶香味 或者沟淡味咗👍🏻
▶️ 蜜汁台湾肠x 酥炸花枝丸x 椒盐鸡粒
店员哥哥好nice咁送俾我地食😋啱啱炸起 超香脆
蜜汁台湾肠同便当𠮶个差唔多 只系呢个大条啲
酥炸花枝丸咬落弹牙 只系外皮间中多粉咗少少🤏🏻
仲有啲椒盐鸡粒咁嘅嘢 好好食㖞 入面鸡好淋 椒盐味出👍🏻
最好系炸得干身 即使用纸盒装住都唔会见到好多油 食落又唔会太腻 (只系我哋食咗咁多嘢已经饱饱地🙈)
整体来讲系相当有水准同埋有台湾风味嘅一间小店 但更特别系老板好有创意 今次冇试 但佢较出名系佢个 [芒果鲁肉饭🥭]
环境方面都舒服 因为系二楼而非街舖 所以旺中带静 装修简约设计 以白色为主 感觉干净舒服✨
服务又好 全部后生仔女 起码识同客人讲吓笑 见佢地都忙 但客人就系钟意呢啲少少嘅幽默感🤣
明明今日平日夜晚 但系坐满同埋要等一阵位 可见受欢迎程度👍🏻
性价比高!叫咗咁多嘢 每个饭都咁大份足料 又特饮又小食 (都唔小)
因为宜家2:30pm 后有九折优惠 所以今餐平均每人$80左右🔥有冇咁抵呀😍
点解近排咁好彩食到高质抵食餐厅💗