2024-10-06
2091 浏览
今日同旧同学聚会,嚟咗呢间食台湾菜嘅餐厅,原来呢度嘅食物无论打卡、味道、性价比都唔错。 依家餐厅做紧优惠,过咗2:30pm,follow餐厅社交平台仲有九折优惠。食完之后好想去返一转台湾。芒果卤肉饭$58呢个台湾卤肉饭特别之处系加入咗大量芒果粒,平衡返平时食卤肉饭嘅油腻感。估唔到芒果加咗入去完全冇违和感,清甜又清爽,同卤肉嘅味道好夹。蜜汁紫菜排骨饭$62同学话呢个系呢度嘅叫食品之一,排骨炸得酥脆,啖啖肉,加上蜜汁,真系好好味,紫菜令到饭更加惹味。拉丝芝士火腿蛋饼$45呢个蛋饼好邪恶,热辣辣芝士劲拉丝,超多芝士,加上火腿嘅咸香,呢个蛋饼系好味嘅。炸鲜奶,芋泥二文治$48好耐冇食过炸鲜奶,估唔到呢度食到,勾起儿时嘅回忆。芋泥二文治,个名劲得意,原来佢唔系面包整嘅三文治,系饼干,饼干夹住香滑芋泥,外脆内软又绵密嘅口感。我不是章鱼烧(6粒)$44个卖相真系似日式章鱼烧,但其实佢系炸墨鱼丸加上沙律酱海苔同埋木鱼,墨鱼丸够爽弹,真材实料,食得出墨鱼嘅香味。肧芽豆奶(M) $16呢度饮品都几多选择,今日就拣咗杯感觉健康嘅杯芽豆奶,仲有得按自己嘅喜好选择甜度同冰量。
呢个台湾卤肉饭特别之处系加入咗大量芒果粒,平衡返平时食卤肉饭嘅油腻感。估唔到芒果加咗入去完全冇违和感,清甜又清爽,同卤肉嘅味道好夹。 蜜汁紫菜排骨饭$62
同学话呢个系呢度嘅叫食品之一,排骨炸得酥脆,啖啖肉,加上蜜汁,真系好好味,紫菜令到饭更加惹味。 拉丝芝士火腿蛋饼$45
呢个蛋饼好邪恶,热辣辣芝士劲拉丝,超多芝士,加上火腿嘅咸香,呢个蛋饼系好味嘅。 炸鲜奶,芋泥二文治$48
好耐冇食过炸鲜奶,估唔到呢度食到,勾起儿时嘅回忆。芋泥二文治,个名劲得意,原来佢唔系面包整嘅三文治,系饼干,饼干夹住香滑芋泥,外脆内软又绵密嘅口感。 我不是章鱼烧(6粒)$44
个卖相真系似日式章鱼烧,但其实佢系炸墨鱼丸加上沙律酱海苔同埋木鱼,墨鱼丸够爽弹,真材实料,食得出墨鱼嘅香味。 肧芽豆奶(M) $16