餐厅主打Omakase同铁板烧,今次👦🏻👧🏻book咗铁板烧食~ 呢度可以望住师傅喺我地前面用熟练嘅技术去烹调出各款美食👨🏻‍🍳,成个过程好好睇👀,好似欣赏一场表演咁👏🏻~ 我地拣咗匠人料理铁板套餐$438/位,包咗三款前菜、汤、七款食物同甜品,肉类方面系四选一,有美国牛板腱、美国安格斯薄烧、西班牙猪肉眼同美国安格斯厚烧。🦑萤光鱿鱼干、鳕鱼片两款烤到脆卜卜,配上沙律酱食好滋味。🥗柚子沙律柚子清甜配上爽脆嘅生菜同清新嘅柚子汁,食完好清凉。🥚茶碗蒸蒸嘅时间控制得刚好,蒸蛋好滑嫩,滑到跣入口到~ 仲好有香菇味添~🐟银鳕鱼煎到两边好靓嘅金黄色,鱼皮脆卜卜好好味!鱼身算厚肉,口感嫩滑有肉汁!🦪广岛蚝 蚝肉饱满胀卜卜,外层有焦香感,咬落去有蚝汁。底下嘅烟肉同樱花虾煎到干身,非常香口!🦐原只虎虾轮到最期待嘅虎虾啦!见到大大只嘅虎虾,即刻流晒口水。师傅熟练嘅手法好快将虾肉同虾壳分离,虾肉雪白爽弹!虾头同虾脚煎到脆卜卜,虾头仲有虾膏,味道带甘香。🐮美国安格斯薄烧师傅煎到熟度啱啱好,唔会过熟,仲有粉嫩色。牛肉薄片包住满满炒香过嘅炸蒜同葱粒,食落非常香口!🎃时令铁板配菜有鸡髀菇、秋葵、南瓜片同番薯片,当中最

🦑萤光鱿鱼干、鳕鱼片
两款烤到脆卜卜,配上沙律酱食好滋味。

🥗柚子沙律
柚子清甜配上爽脆嘅生菜同清新嘅柚子汁,食完好清凉。

🥚茶碗蒸

🐟银鳕鱼

🦪广岛蚝

🦐原只虎虾

🐮美国安格斯薄烧

🎃时令铁板配菜
有鸡髀菇、秋葵、南瓜片同番薯片,当中最钟意食番薯片🍠,口感有少少脆口,带有甜甜嘅蕃薯味。

🍚炒饭
用上日本兰黄蛋、烟肉、葱、日本米等等炒成,用咗黑椒调味,充满浓烈嘅黑椒香气。炒饭呈金黄色,每粒都炒到干身粒粒分明。

🥬炒杂菜
萝卜丝同椰菜爽脆清甜~

🥣昆布汤
味道浓郁鲜甜,昆布口感爽脆。

🍡抹茶蕨饼
蕨饼口感烟韧软糯,抹茶粉味道香浓回甘,无苦涩味。

📍 菊月町 (观塘)
观塘鸿图道23号利登中心地下1号舖
2024-05-06