餐厅: 壹.01
资讯:

2022-06-10 25 浏览
环境:观塘打工仔女食堂,由几位年轻人士创业主理,餐厅环境明亮简约,白色木系为主色,视觉休闲舒服。餐厅门面有唔少位置都有几位年轻人嘅卡通身影同想出嚟嘅msg 展示畀大家睇特色:主打台湾便当、小吃。个人小食必叫芋泥肉松脆皮蛋饼。饼皮煎得脆口,再咬系丰盛绵滑芋泥,双重口感😌而便当都有几款口味拣(卤肉、排骨、牛肉、手撕鸡),每款馅料同份量都超多超足料🤭,男士食都绝对够饱。 我order咗:姜葱手撕鸡饭:鸡肉清爽,肉质juicy唔鞋身,有大量葱油,菜甫,捞埋一齐好好送饭☺️牛肉便当:除咗有牛肉片,仲有台湾香肠,菜甫,鹌鹑蛋☺️ 每一啖入口都非常实在。香葱紫菜卤肉饭:离远都闻到香喷喷,卤肉唔会太肥太多膏,炆煮软淋😆最后饮埋分层颜色超靓绵滑香浓嘅芋头鲜奶同豆奶作结,超满足

香葱紫菜卤肉饭:
离远都闻到香喷喷,卤肉唔会太肥太多膏,炆煮软淋😆

最后饮埋分层颜色超靓绵滑香浓嘅芋头鲜奶同豆奶作结,超满足
外卖自取