2023-08-26
同朋友系楼上做完瑜珈,近近地拣左依间台湾菜医肚。餐厅虽然系商业大厦入面,但人流都几多,不过都好快有位,仲可以俾我地等到2:30后follow ig 9折优惠,好抵!壹.01芒果鲁肉饭 $58芒果鲁肉饭配搭好新颖,完全谂唔到可以咁样食,但又出奇地夹!芒果香甜,鲁肉偏肥,瘦肉比例较少,但芒果可以中和鲁肉既肥腻感,完全唔觉得漏!蜜汁椒葱排骨饭 $58排骨大大块,外层涂左少少蜜糖先再炸,外面香脆带点甜味,再配埋辣椒同大葱,辣辣地好惹味!脆炸鲜奶卷•古早芋泥二文治 $48鲜奶卷即叫即炸,外面香脆,入面系有少少流心既牛奶乳酪味,口感幼滑。芋泥二文治系用饼干夹住厚厚既芋泥蓉,食落松脆,芋泥幼滑,中间有少少芋头粒,唔会好甜,口感特别!芋泥肉松蛋饼 $39芋泥腔既我当然要试埋芋泥肉松蛋饼,饼皮烟韧,厚薄刚刚好,绵滑香甜既芋泥配搭咸香松脆既肉松,咸咸甜甜好好食!奶盖手作芋头鲜奶 (小) $19 + 芝士奶盖 $8芋泥同蛋饼、二文治一样绵滑,底部有少量芋头粒,同鲜奶一齐饮,入口顺滑!表面既芝士奶盖,味道咸香,不错!
壹.01芒果鲁肉饭 $58
蜜汁椒葱排骨饭 $58