2021-08-24
观塘除左塞车🚗🚙之外,仲有壹.01🍽真心每次出观塘都好惊塞车😞但系又真系有Ꭰ原因,令到我要成日都去观塘🥲见依句ᏚᏞᎾᏩᎪN🗣咁中我心声,就试下先🤭~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪主食 ▪▫️ 壹.01芒果鲁肉饭 ($58) 🥭🐷🍚咁既配搭,咩料先🤨仲要见ᎷᎬNᏌ📖写住「睇落小奇怪,食落好和谐!」咁就决定试下啦😂芒果🥭同鲁肉🐷既都系切左粒,仲有加左好多葱粒💚全部都系粒粒,捞埋舀起都好方便🥄咸咸地,又带有🤏🏻少少酸酸甜甜,钟意新野既朋友,可以一试🤓. ▫️ 风琴豆腐牛肉饭($55) 🎹🐃🍚牛肉系一片片,大大片👐🏻可以成条抽起🥢咸味重过甜😝唔系🙅🏻♀️橙色牛肉饭个种碎湿湿🤭风琴豆腐系用牛肉汁煮,索左牛汁既香味😌不过边位就硬左少少🤏🏻. ▪小食▪ ▫️蜜汁台湾肠 ($15) 🍯🌭台湾肠本身比较甜,外层脆皮再扫上蜜糖🍯餐厅已经分开左3️⃣件,岩晒我地ᏚᎻᎪᎡᎬ🙆🏻♀️. ▫️花枝丸 ($15) 🦑有3️⃣粒,炸到脆卜卜💥,入面真系有花枝😛. ▫️鹌鹑蛋 ($12) 🥚有4️⃣粒, 冇煮过龙 (💁🏻♀️蛋黄位冇灰边). ▪野饮▪ (我地3️⃣杯野饮都嗌左少甜,个甜度对我黎讲
真心每次出观塘都好惊塞车😞
但系又真系有Ꭰ原因,令到我要成日都去观塘🥲
见依句ᏚᏞᎾᏩᎪN🗣咁中我心声,就试下先🤭
▪主食 ▪
▫️[1.01] 壹.01芒果鲁肉饭 ($58) 🥭🐷🍚
咁既配搭,咩料先🤨
仲要见ᎷᎬNᏌ📖写住「睇落小奇怪,食落好和谐!」
咁就决定试下啦😂
芒果🥭同鲁肉🐷既都系切左粒,仲有加左好多葱粒💚
全部都系粒粒,捞埋舀起都好方便🥄
咸咸地,又带有🤏🏻少少酸酸甜甜,
钟意新野既朋友,可以一试🤓
▫️ [3.01] 风琴豆腐牛肉饭($55) 🎹🐃🍚
牛肉系一片片,大大片👐🏻
可以成条抽起🥢咸味重过甜😝
唔系🙅🏻♀️橙色牛肉饭个种碎湿湿🤭
风琴豆腐系用牛肉汁煮,索左牛汁既香味😌
不过边位就硬左少少🤏🏻
▪小食▪
▫️蜜汁台湾肠 ($15) 🍯🌭
台湾肠本身比较甜,外层脆皮再扫上蜜糖🍯
餐厅已经分开左3️⃣件,岩晒我地ᏚᎻᎪᎡᎬ🙆🏻♀️
▫️花枝丸 ($15) 🦑
有3️⃣粒,炸到脆卜卜💥,入面真系有花枝😛
▫️鹌鹑蛋 ($12) 🥚
有4️⃣粒, 冇煮过龙 (💁🏻♀️蛋黄位冇灰边)
▪野饮▪
(我地3️⃣杯野饮都嗌左少甜,个甜度对我黎讲系ᏢᎬᎡFᎬᏟᎢ🎉)
▫️❄️ • 双柠冬瓜茶 • L ($21 – 50%) 🍋🍵
第☝🏻次,饮到唔会饮左☝🏻啖就甜到唔饮既冬瓜茶😜
冬瓜茶本身系消暑,再加左双柠中和番👐🏻
冇过甜,又清新💦
👆🏻50%系特饮优惠后🈹价钱(下午2:30后)👇🏻
▫️❄️ • 零冰手作芋泥鲜奶 • M ($24 – 50%) 💜🥛
零冰•零冰•零冰 (📣重要既野要讲3️⃣次)
芋泥💜好香,打得够幼细,奶🥛又好滑,
成杯野好ᏚᎷᎾᎾᎢᎻ🧏🏻♀️,旁边睇又好靓。
▫️ ❄️ • 豆浆 • L ($12)
好浓郁,一定唔系🙅🏻♀️开粉豆浆,
饮落比平时饮既稠身少少🤏🏻但都好滑🧏🏻♀️
如果唔系之后要搭长途车🚘,真系想饮多杯😆
3️⃣杯野饮都唔会好甜,野饮做得好出色❣️
好钟意个杯写住,壹.01 每_都进步1%💪🏻
🔺平日夜晚🌙同星期六🕝14:30后都有九折,特饮🍹有50%🈹
🔺免费ᏔᏆFᏆ提供💻
🔺餐厅标榜健康 • 无味精💃🏻台式料理🇹🇼
🔺嗌野食系用自己电话📱ᏚᏟᎪN QᎡ ᏟᎾᎠᎬ落单📝
🔺可以拣多饭 / 少饭,野饮可以拣正常 / 少甜🙆🏻♀️
🔺 外卖可以打电话📞 / ᏔᎻᎪᎢᏚᎪᏢᏢ📲落单。
🔺外卖自取🥡最抵🈹 (堂食价钱9折,特饮半价后再9折)