2018-09-02 1047 浏览
Pre-Friday 食丰盛点来迎接最美好的星期五每次行过Bentley都心心眼,但原来车行隔离系有间Bentley’s Cafe !我地叫咗个二人晚餐,有汤、前菜、两款主菜同甜品,餐饮可以拣红酒/ 白酒/ 咖啡 $518 for 2 餐汤 - 蘑菇汤每一啖都食到打碎咗嘅蘑菇粒,好香浓,捞埋橄榄油同埋淡忌廉,令成件事更香更滑,蒜蓉包系热的,好香蒜味,又唔会太腻,沾上蘑菇汤,正前菜 - 芝士蟹肉酿波特大磨菇一上台已经闻到香味,舖喺大磨菇面嘅系一层厚厚嘅芝士,配上蟹肉同大蘑菇中和了芝士嘅油腻感。主菜 - 酱烧美国安格斯伴鹅肝 第一时间梗系食咗鹅肝先,煎得啱啱好,亦够晒肥美 一切落去就见到入面啲油慢慢渗出黎,牛扒个cut肥瘦适中唯一就系个烧汁如果可以分开上就更加贴心主菜 - 香煎带子野菌意大利饭 (我真系好中意食菇😂)睇下粒带子几大粒! 煎得恰到好处,好juicy!意大利饭系比较硬生嘅米,粒粒分明,好有口感!甜品 - 朱古力心太软香浓朱古力味,一切开啲朱古力即刻溶出嚟,好治愈 原来听日开始甜品仲会加埋柠檬雪葩,以淡淡嘅酸味流下余韵!下次可以再试!以 Cappuccino 作结成餐咁丰盛,个拉
Pre-Friday 食丰盛点来迎接最美好的星期五

餐汤 - 蘑菇汤

前菜 - 芝士蟹肉酿波特大磨菇

主菜 - 酱烧美国安格斯伴鹅肝
第一时间梗系食咗鹅肝先,煎得啱啱好,亦够晒肥美
一切落去就见到入面啲油慢慢渗出黎,牛扒个cut肥瘦适中
唯一就系个烧汁如果可以分开上就更加贴心

主菜 - 香煎带子野菌意大利饭 (我真系好中意食菇😂)
睇下粒带子几大粒! 煎得恰到好处,好juicy!
意大利饭系比较硬生嘅米,粒粒分明,好有口感!

甜品 - 朱古力心太软
香浓朱古力味,一切开啲朱古力即刻溶出嚟,好治愈

以 Cappuccino 作结
成餐咁丰盛,个拉花好靓
仲有一包印有Bentley logo嘅黄糖
奶味香浓,惊咖啡苦嘅人就啱晒

系观塘想食西餐,不妨一试Bentley’s cafe!
  • 香煎带子野菌意大利饭
  • 蘑菇汤