2K
2025-02-05 213 浏览
最近喺呢头做嘢 朋友带我嚟食呢间omakase🎋 我哋试咗一人份 足足有23个item好丰盛👏🏻 餐厅大部分都系吧枱位置 可以清晰睇到厨师喺席前料理㗎😯-⛩️厨师发办.烁雨 $1480-⭐特色推介类🐟用上青森县大间延绳拖罗 大拖罗烟熏再炙烧 拖罗刺身 加埋沙甸鱼干同紫菜包住嚟食🥪 入口瞬间充满油香好满足😋 🍳铁板煎鹅肝 配燕麦饼同焦糖多士 配燕麦饼系几特别嘅组合👍🏻 燕麦饼有效中和咗鹅肝嘅油脂感 餐厅好有心思😙🐠北海道喜之次二食 鱼肉烤得嫩滑 鱼皮炸到脆卜卜 系成餐最好食嘅item之一😍🐚云丹盛 吞拿鱼茸拌寿司饭 上面海胆放得好大方🥹 厨师仲会即烧吞拿鱼皮下脂肪为寿司饭调味😳-🧆前菜类🐮和牛他他 香脆嘅饼壳加埋烟熏梭鱼子 印象深刻😌🦀即拆北海道毛蟹蟹肉 配搭海胆酱 海藻啫喱 有心思🤤🫘汤叶配以鱼籽同山葵 仲加咗即磨柚子皮🍋 🫛三种前菜有河豚鱼皮 枝豆同埋昆布身 清新醒胃🌱-🦑刺身有新鲜嘅生蚝配上鱼籽 仲有厨师特别配搭嘅酸汁啫喱 成件事好match🦪-🍣 手握寿司有深海池鱼 北寄贝 北海道虾配黑松露 石鲷仲有𫚕鱼🙌🏻 最欣赏系石鲷 上面有甜醋煮过嘅昆布 甜甜酸酸 有心思嘅设计😍-临最尾仲有
⛩️厨师发办.烁雨 $1480
⭐特色推介类

🧆前菜类
🐮和牛他他 香脆嘅饼壳加埋烟熏梭鱼子 印象深刻😌
🦀即拆北海道毛蟹蟹肉 配搭海胆酱 海藻啫喱 有心思🤤
🫘汤叶配以鱼籽同山葵 仲加咗即磨柚子皮🍋
🫛三种前菜有河豚鱼皮 枝豆同埋昆布身 清新醒胃🌱

临最尾仲有鱼汤 同埋甜品拼盘🧁 有厚烧江户前玉子烧 蕨饼 同埋福冈士多啤梨🍓 成个menu设计得几有心思 前菜 间场小食同主菜 梅花间竹咁食 唔会腻得嚟 味道唔会叠埋晒🥰
🍤吉列猪定食 $168
吉列猪用咗肉眼位 肉质厚实 份量十足架🍙