2024-11-12 21 浏览
🍮 京都玄米抹茶蕨饼卷蛋+焦糖鸡蛋布甸($45+$28)平时食开嘅卷蛋多数包嘅忌廉同蛋糕都系同一款味道,但呢度好特别,忌廉同蛋糕系两款唔同味道今次我点左嘅京都玄玉抹茶蕨饼卷蛋,戚风蛋糕系玄米茶味,中间包住抹茶生乳忌廉同自家制嘅抹茶蕨饼咁啱又见到Caramel egg product roll cake嘅poster,于是就加多$28要埋个焦糖鸡蛋布甸试吓,原来加购布甸系门市限定同今个月先推出鸡蛋布甸嘅鸡蛋味香浓,甜度适中,连埋卷蛋一齐食,会先食到蛋味再慢慢到茶味,味道层次丰富;布甸同卷蛋中间有北海道炼乳芝士奶盖,好幼滑而不腻;而卷蛋嘅戚风蛋糕好松软,中间包住嘅抹茶蕨饼,抹茶味浓,而且大大嚿之余烟靭唔黐牙;成件事好夹同食完好满足😌店舖装修好别致,好打卡able,不过门市系连埋工作室,所以座位有限顺带一提,佢地每日供应嘅卷蛋味道都唔同,可以参考返铺头当日嘅社文平台story
🍮 京都玄米抹茶蕨饼卷蛋+焦糖鸡蛋布甸($45+$28)

京都玄米抹茶蕨饼卷蛋+焦糖鸡蛋布甸
2024-11-09