2024-04-15 227 浏览
系观塘区又有新发现,上星期同朋友仔同行到张公子食晚饭,食下佢哋嘅粤式风味菜式。张公子系一间中菜馆,餐厅环境高质,享受美食一流!佢哋有个公子尝味宴,$498一位全包,免茶芥及加一服务费,不过因为见到个份量好大,我同朋友决定今次食下佢哋其他嘅招牌菜式,同样都系色香味俱全!秋雾卤醉虾(五只)必点打卡美食!呢款花雕醉虾,非常有卖相,而且非常大只。大头虾入面充满虾膏,入口鲜甜,虾肉阵阵花雕香气,系一道好正嘅冻盘!张公子叉烧 招牌菜之一,必点!非常出色嘅半肥瘦叉烧,厚切上碟,颜色鲜艳润泽,味道又香甜,入口肉嫩多汁。而且餐厅好贴心,系碟底下放咗蜡烛,令叉烧keep住温度,等食客可以keep住热食。张公子牛肋排原条牛肋排上碟,份量十足!煮得软熟,配上秘制酱汁,上面仲铺满蒜蓉同葱,令到肉质更香口美味,啖啖肉香同满满嘅骨胶原,超满足 !竹笙扒翡翠蔬菜鲜嫩柔软,而竹笙爽脆,配搭埋芡汁,味道清香又解腻,食完肉再食呢个菜式就啱晒啦!

张公子叉烧
招牌菜之一,必点!

张公子牛肋排
原条牛肋排上碟,份量十足!

• 花雕醉虾