餐厅: 壹.01
资讯:

黎到观塘,下午茶必定想起「壹.01」。印象最深刻就系⋯下午茶、晚市都有9⃣折。所以我又黎食,扫一扫qr code 见到多了几款甜品,包括鲜果班兰河粉、芋见百宝奶豆腐及花生冰淇淋卷,当然要嗌黎试试。  -午市套餐-⦁101芒果鲁肉饭⦁芋泥肉松脆皮蛋饼⦁双柠冬瓜茶尼个午市套餐有齐主食、小食及饮品。主食必点芒果鲁肉饭,肉嫩多汁,芒果🥭酸酸甜甜,唔会好肥腻!小食就拣左芋泥肉松脆皮蛋饼🫔,系我最爱我台湾美食之一,芋泥同肉松都多,好满足。冬瓜茶的清甜加上柠檬🍋,味道清爽解腻。  -甜品、饮品-⦁芋见百宝奶豆腐⦁鲜果斑兰河粉⦁菊花蜜糖姜茶本身打算叫晒三款新产品,结果🥜花生冰淇淋卷卖晒,所以点了另外两款。两款都有大份小份去挑选。个人推荐芋见百宝奶豆腐,因为有齐班兰河粉、鲜果之外,仲有马蹄珍珠、芋泥、手工制的豆腐布丁🍮,材料多到就黎满泻!姜茶热饮🍵岩晒最近变化较大的天气,淡淡的菊花味🌼,仲有好滋润的蜜糖。  ✨温馨提示餐厅的饭可以转做豆腐底,岩晒控糖/减肥嘅人士,而且味道不减,无痛减肥之选!

-午市套餐-
⦁101芒果鲁肉饭