餐厅: 陶源酒家
资讯:

餐厅: 陶源酒家
资讯:

同A姐识咗咁耐,我谂咗好耐,终于鼓起勇气,作出一次好重要嘅决定!(娶佢?) 哈哈,无咁快!只系见吓A爸同A妈,睇吓佢哋俾唔俾我合格先啦!话晒第一次见面,所以我喺尖东揾咗间中高档次嘅陶源酒家,希望留下一个好印象!A爸同A妈望住个餐牌,就话唔好破费喇,求其叫啲就得架喇。我知A爸同A妈都系想悭住我个荷包,但讲真点求其都唔可以失礼,所以就叫咗呢个松露皇牌吉品鲍鱼套餐啦。沪江素鹅、冰烧三层肉素鹅够晒香脆,而且馅料好丰富;冰烧三层肉嘅外皮非常香口,一阵又一阵,一啲都唔觉得肥腻。黑松露高汤三金勾翅汤底够晒浓,最重要系一啲都唔生粉水,而且翅粗身又爽口。古法扣三十一头吉品鲍鱼伴玉掌其实鲍鱼同鹅掌由几时开始friend架呢?鲍鱼汁好香浓,真系好想叫个白饭捞捞!鲍鱼大只又软腍;而鹅掌就好入味,唔错架!鱼子酱蛋白虾球其实更似沙拉虾球嘅虾好大只又弹牙,好开胃呀!秘制小榄乳鸽乳鸽唔系炸,而系豉油+秘制造成,讲明秘制就唔俾得我哋知啦!乳鸽嘅肉质鲜嫩,又滑又多汁。响螺盏泡田园蔬食咗咁多浓味嘅食物,点都要有个菜嘅。除咗鲜嫩无渣嘅菜苗,仲有爽口弹牙嘅响螺片。贡品葛仙米杏仁茶奶白味好香浓,仲有好多葛仙米,好弹牙架。法国红酒

沪江素鹅、冰烧三层肉
冰烧三层肉
沪江素鹅

黑松露高汤三金勾翅

汤底够晒浓,最重要系一啲都唔生粉水,而且翅粗身又爽口。

鱼子酱蛋白虾球

其实更似沙拉虾球嘅虾好大只又弹牙,好开胃呀!

贡品葛仙米杏仁茶

奶白味好香浓,仲有好多葛仙米,好弹牙架。

法国红酒或鲜橙汁一杯
法国红酒, 鲜橙汁

最后,A爸A妈都好满意,一定要饮番杯啦!
2017-10-20