2024-09-28 596 浏览
嚟到观塘点都要去朝圣一下 唔执输咁样去试吓最近好人气嘅Gelato 舖头收九点 我哋赶系八点即刻过去 地方比较偏僻 系伟业街接近海旁地段 有地铁站行过去都要10多分钟一去到最人气嘅抹茶口味已经售罊 不过都仲有好多唔同味选择 今次我哋就拣咗两个Double small 咁就可以一次过试四种口味 呢度系要俾咗钱先可以试味 每一杯可以试两种味我哋最后拣咗法式焦糖布甸🍮 + 开心果 焦糖布甸口感顺滑 表面会有烧焦嘅焦糖增加口感 相反开心果口感就非常重 食得出美国开心果𠮶种浓郁味道👅 另一杯就拣左tiramisu + 红糖豆腐 红糖豆腐完全冇得输 亦系非常顺滑同埋舒服嘅口感 浓浓嘅豆香味 Tiramisu口感唔算太浓 中间会有浸过咖啡嘅手指饼夹杂住少量企位可以供堂食 仲摆左少量游戏增加气氛🍦

一去到最人气嘅抹茶口味已经售罊 不过都仲有好多唔同味选择

呢度系要俾咗钱先可以试味 每一杯可以试两种味