2024-07-29 1291 浏览
Book呢间餐厅个阵见佢以retro黑胶做主题觉得好特别,加上见佢d食物都好吸引,OpenRice订位又有85折优惠就去试下啦。Welcome drink - 接骨木花姜啤配汤力泡沫Trio starter - 红虾桂花青瓜果冻伴黑鱼子,青柠柚子松叶蟹肉水晶脆壳,伏特加西瓜·刁草忌廉发达芝士·竹炭芝士脆片用menu只黑胶做碟上头盘,盘上嘅starter都好好食, 值得一提个伏特加西瓜唔好单独食因为加左伏特加所以会偏苦。Soup - 蘑菇汤,椰香红菜头汤两款都好浓,而且侍应系会即场倒汤落碟,真系好似食fine dining咁👍🏻Main - 慢煮法式鸭胸牛肝菌意大利云吞 ,西班牙杜洛克猪鞍,香草芝士烤龙虾海胆忌廉汁意大利饭西班牙杜洛克猪鞍 - 朋友点七成,自己点全熟,但侍应上错左😅 食左一半我地决定都系调转番。个人觉得全熟比较实,而七成比较juicy d,两款配搭埋个汁就刚刚好。至于配菜焗薯,得sour cream同香草单调左d,如果可以加番芝士/烟肉/加番少少盐系薯仔到就好啦~ 不过蘸埋个汁食系ok嘅。香草芝士烤龙虾海胆忌廉汁意大利饭 - 试左一啖觉得呢个最好食!Trio desser

Welcome drink - 接骨木花姜啤配汤力泡沫
Soup - 蘑菇汤,椰香红菜头汤
Trio dessert platter - 豆腐芝麻柚子挞,红枣桑椹意式冰沙,青梅酒薄荷气泡水
好refreshing 嘅 ending,最钟意豆腐芝麻柚子挞,好特别。
Outro - 65%热朱古力
见佢写outro本身以为dessert drink 但呢杯饮品系同starter一齐上,所以到最尾就冻晒~
最后大家捧住个肚出去,大家都食得好饱好满足

p.s. 晚餐得呢个tasting menu无a lart carte
2024-07-23
  • 青柠柚子松叶蟹肉水晶脆壳