餐厅: 川粤時空時尚小廚
资讯:

【川粤时空时尚小厨】前个排新年突然又开始冻番啦❄️真系好想下d辣野暖下填下肚仔🌶️咁啱经过估唔到原来观塘巧明街新开咗楼上川菜餐厅 @satini_kt望上去仲有d特色灯笼做装饰🏮即刻吸引咗我一定要上去试下❕.🍴凉拌海带 (前菜) - 💰10凉拌海带,冰冰凉凉,口感脆嫩🧊拌埋调味同甜醋,超级开胃!🍴干锅花菜 - 💰88用咗几款唔同辣椒炒嘅花椰菜,均匀吸收晒酱料,非常入味,清脆爽口,唔会干争争又唔会过软🥦有火炉热住可以保存温度,摆得耐都唔怕会冻晒唔好食🔥干锅入面仲有煸炒肉片,肉片肥而不腻,同花椰菜一齐炒好像口,慢慢食会越食越辣,惹味得黎又下饭🌶️🍴椒盐鲜鱿 - 💰118大大份嘅椒盐鲜鱿,外皮炸到酥酥香香,唔会太油,好香椒盐味,鲜鱿肉好弹牙,好够获气又邪恶🦑🍴凉拌皮蛋 - 💰68凉拌皮蛋搭配酸酸辣辣嘅酱汁,味道惹味,口感嫩滑,皮蛋上仲起花,都系一款开胃小菜🥚🍴老坛酸菜鱼 (细) - 💰168酸菜鱼系川菜比叫菜式🐟虽然点咗细份,但一d都唔觉得细,有酸菜鱼片、莲藕、黑木耳、芽菜、莴笋、豆卜等配菜,仲有少量宽粉添!2个人食都非常足够!叫咗小辣,鱼片鲜嫩,几乎无骨咁济🌟汤底微辣微酸,宽粉都非常入味且烟韧饱
【川粤时空时尚小厨】
前个排新年突然又开始冻番啦❄️
真系好想下d辣野暖下填下肚仔🌶️
咁啱经过估唔到原来观塘巧明街
新开咗楼上川菜餐厅 @satini_kt
望上去仲有d特色灯笼做装饰🏮
即刻吸引咗我一定要上去试下❕
🍴凉拌海带 (前菜) - 💰10
凉拌海带,冰冰凉凉,口感脆嫩🧊
拌埋调味同甜醋,超级开胃!

🍴干锅花菜 - 💰88

🍴椒盐鲜鱿 - 💰118

🍴凉拌皮蛋 - 💰68

🍴老坛酸菜鱼 (细) - 💰168
酸菜鱼系川菜比叫菜式🐟虽然点咗细份,但一d都唔觉得细,有酸菜鱼片、莲藕、黑木耳、芽菜、莴笋、豆卜等配菜,仲有少量宽粉添!2个人食都非常足够!叫咗小辣,鱼片鲜嫩,几乎无骨咁济🌟汤底微辣微酸,宽粉都非常入味且烟韧饱肚,非常足料!

🍰红糖糍粑 - 💰48
糯米糍粑煎到外皮金黄色,外面酥脆香口,内里软糯,搭配埋黏黏稠稠嘅红糖浆一齐食,微苦带甜,越食越停唔到口,回味无穷😍

🍵香片 - 💰8/位
餐厅环境好有中式氛围,干净舒适❤️
员工亦有别一般中餐厅,非常热情有礼
安排座位后即刻帮我地开茶🫖
十五做得非常出色,好有四川风味
钟意食川菜嘅真系值得一试🔥

#香港美食 #852美食 #观塘美食
#香港美食指南 #美食分享 #川菜
#吃货人生 #美食地图 #美食日记
#川粤时空时尚小厨 #四川 #中菜馆
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #foodlover
#hkfoodie #foodiehk #foodstgram
#hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger
#hkig #hkgirl #hkdaily
凉拌海带 (前菜) + 干锅花菜
椒盐鲜鱿
凉拌皮蛋
老坛酸菜鱼 (细)
红糖糍粑
凉拌海带 (前菜) + 干锅花菜
椒盐鲜鱿
凉拌皮蛋
老坛酸菜鱼 (细)
红糖糍粑