2018-08-16
同frd去观塘海滨公园行完 就去附近揾间餐厅食晚饭 见到呢间餐厅餐牌多选择而且价钱非常合理 所以就入咗去试下 餐厅环境唔错 空间比较大 坐得都舒服 可以慢慢同frd倾偈 另外欣赏佢会播好多唔同嘅广东歌 支持本地音乐!讲返正题 揭开个餐牌有好多嘢都想食 因为本人非常喜爱食滑蛋、奄列、蛋卷之类嘅菜式 最后我拣咗吞拿鱼芝士玉子烧 忍痛放弃咗流心奄列系 而我个frd就拣咗个英式早餐 贪佢包埋沙律同蘑菇汤 首先黎嘅蘑菇汤令人非常令人惊喜 冇念过系普通餐厅都可以饮到咁香浓嘅蘑菇汤 如果可以打滑佢就更好 之后食埋个沙律令到把口清新唒主菜黎喇!个流心奄列十分大份 啲料爆唒出黎 有劲多吞拿鱼 配埋个烧汁 好好味 𠮶几粒炸带子香口之余味道亦唔错 至于港英式早餐亦非常丰富 我最钟意就系个炒滑蛋同大蘑菇 烟三文鱼同埋肠就比较咸 配埋个方包食呢就啱啱好到甜品喇!本来想叫个窝夫但系怕太大份食唔晒 所以最尾加少少钱叫咗个木糠布甸同terimisu 木糠布甸的忌廉唔会太甜 配埋个饼碎食刚刚好 不过个terimisu对我嚟讲就甜咗少少 食到尾有啲腻 总括嚟讲呢餐非常唔错 喺观塘可以用呢个价钱食晒前菜主菜甜品加
总括嚟讲呢餐非常唔错 喺观塘可以用呢个价钱食晒前菜主菜甜品加埋餐饮 性价比真系好高 服务态度亦都几好 有咩需要都会主动帮你 希望呢间餐厅可以keep住呢个质素!
最后希望各位叫嘢食之前 谂清楚自己食唔食得晒 先好嗌呀! 惜食咪做大嘥鬼!