2022-02-18
👧🏻😋👅🍽✨豪隍点心工房 (观塘敬业街) 观塘抵食点心💛-💛冇咁近市中心既工厂大厦, 仲要上楼, 专诚黎到希望有好野食💛上到去见到有几个人排队吓死😂 好彩应该系等外卖, 我地2人枱即入💛位置唔算阔落但企理干净, 仲俾左张4人枱我地; 以下价钱以星期日lunch time大约一点计, $225二人埋单好多野食都几抵-🦐🥟豪隍虾饺皇 (2粒) $25✨有2粒超好, 岩晒1-2人去饮茶✨虾饺超大粒, 普通蒸笼琪晒龙放到3粒😂虾肉由虾胶同虾肉组成, 爽口弹牙✨个皮厚度适中, 唔会好似橡筋咁, 但又唔会薄到穿晒 (始终个虾好鬼大旧想逼爆咁济)-🦐🥮 虾仁烧卖皇 (2粒) $25✨大粒得济躺平左🤣 ✨面头真材实料一大粒虾, 入面既猪肉爆晒肉汁✨新鲜蒸起热辣辣喷晒烟-🥯🍳 流沙奶黄包 $25✨有3个, 入面超流心! 奶黄唔会太甜, 好香-🧄🧀🥖蒜蓉芝士长春卷 $34✨招牌野! 三条春卷两条青瓜放系个高身既杯个样好高级咁, 食落都真系唔错😍✨炸得几好, 唔太油, 虾肉布满全条春卷, 点芝麻酱好惹味-🫓生煎萝卜糕 $23✨因为今年新年冇食好多, 所以都叫左✨佢D萝卜系一片片唔系一条条, 所以冇咁有咬口,
豪隍点心工房 (观塘敬业街)
观塘抵食点心💛
🦐🥟
豪隍虾饺皇 (2粒) $25
✨有2粒超好, 岩晒1-2人去饮茶
🦐🥮
虾仁烧卖皇 (2粒) $25
✨大粒得济躺平左🤣
✨面头真材实料一大粒虾, 入面既猪肉爆晒肉汁
✨新鲜蒸起热辣辣喷晒烟
🥯🍳
流沙奶黄包 $25
✨有3个, 入面超流心! 奶黄唔会太甜, 好香
🧄🧀🥖
蒜蓉芝士长春卷 $34
✨炸得几好, 唔太油, 虾肉布满全条春卷, 点芝麻酱好惹味
🫓
生煎萝卜糕 $23
✨因为今年新年冇食好多, 所以都叫左
✨佢D萝卜系一片片唔系一条条, 所以冇咁有咬口, 但系都足料多萝卜; 亦煎到金黄色唔错
🐷🌯
蜜汁叉烧肠 $28
✨之前睇一个食评话佢劲多叉烧, 好似食紧叉烧唔系肠粉🤣 一于叫下睇下有冇咁夸
✨答案系冇既🤣 但的确比平时既叉烧肠多料好多, 但当然都食到个皮, 好滑添
🦐🌯
鲜虾腐皮卷 $28
✨煎到好脆, 我自己觉得太干, 但老公觉得好食脆口
🥠
鹅肝酱煎咸水角 $25