2023-04-24
估唔到短时间内咁快第二次嚟Flames, 因为佢真系好近我公司同好好食!第一次嚟系见网上好多人推荐,再嚟就系因为我都认可佢真系值得推荐👍🏻 其实上次同朋友食set dinner 庆祝生日已经觉得呢度牛扒好高水准,今次试吓A la carte 点咗3样嘢,竟然更加有惊喜,连奄尖嘅老公都赞不绝口,所以一定要写出嚟介绍吓喇。我哋坐低就点咗个芝士肉酱焗墨西哥脆片,大大碟非常足料、惹味,啖啖肉酱芝士,happy hour配埋酒真系perfect match,好chill!然后我就任性地拣咗个巴马火腿火箭菜薄饼,虽然好惊两个人食唔晒,但因为上次见到隔篱枱个pizza 咁靓已经想食好耐,今次终于食到佢果然一如想像中咁好食,pizza松软带少少脆边,parma ham充满油香,蕃茄同火箭菜亦好新鲜,完全系冇拣错佢。另一个main我交俾老公拣,佢竟然拣咗葡式香辣烧春鸡,仲以为佢会拣牛扒㖭。鸡来到时我仲食紧pizza,老公细心地切开鸡脾俾我,但我话佢知其实我钟意鸡胸😆 所以佢就可以安心食鸡脾喇。食咗一啖佢已经用好惊喜嘅眼神望住我话:「你快啲掉低件pizza 试吓个鸡,超好食㖞!」咁夸张!我都即刻切咗件鸡胸
食咗一啖佢已经用好惊喜嘅眼神望住我话:「你快啲掉低件pizza 试吓个鸡,超好食㖞!」咁夸张!我都即刻切咗件鸡胸试吓,竟然真系超好食,虽然menu 冇写,但鸡肉嘅嫩滑度同juicy爆汁嘅程度,应该系慢煮无误!连鸡胸都咁嫩滑,而且外皮香脆,仲成只鸡都好入味,香香地辣辣地嘅鸡汁充满味蕾,虽然菜式本身配以醮酱,但其实已经好食到唔需要再醮太多酱喇。
另外提提大家烧春鸡份量都几大、几厚肉,我哋差啲食唔晒呀。伴碟可以配薯条或烤蔬菜,连啲菜都烤好好食㗎。
本来想食埋甜品,但因为每一碟份量都比预期大,所以唯有下次再食啦,我已经谂紧下次到底encore烧春鸡定再试新嘢喇。
🌟小贴士🌟
👉🏻有免费泊车