2024-03-14 2911 浏览
Weekend带左个女🐶去观塘威🥳今次中午去蒲Bar🤣系骏业街一间楼上restaurant & bar - House FiftyEight✨位于大厦4楼全层,超大空间感,设有用餐区及娱乐区(有得玩飞镖机、桌球、 Beer Pong等)。另外重有好chill嘅室外位置比毛孩同主人一齐用餐🤗室外位影相打卡真系唔错,但由于愈落愈大雨嘅关系,店员好贴心咁安排我哋坐番入室内🤣我哋叫左两个set lunch,配是日餐汤,餐包及热饮一杯,价钱合理,2PM后重有8折😁🌟蘑菇汤虽然有红/白汤选择,我哋永远都系拣白汤😂呢度嘅蘑菇汤一啲都唔求其,新鲜忌廉煮成,香滑之余有粒粒新鲜蘑菇增加口感。配角面包都好有水准,松软微温,涂少少牛油,美味😋🌟慢煮美国安格斯顶级牛板腱牛板腱慢煮而成,所以特别肉嫩多汁😍肉味香浓,配上香菇烧汁,唔错唔错👍🏻两大件厚厚的牛板腱,女士唔使加配饭/意粉都够饱😉🌟澳洲去骨羊臀肉第一次食羊臀肉,原来都几嫩滑,而且澳洲羊肉真系一啲羊骚味都无👍🏻酱汁味道同羊肉都好夹。除咗人类食得出色,坐得舒适外,今次最开心嘅系Miu Miu🐶因为终于唔使只系做陪食专员!餐厅提供pet menu,重有唔少选择,

🌟蘑菇汤

🌟慢煮美国安格斯顶级牛板腱

🌟澳洲去骨羊臀肉

除咗人类食得出色,坐得舒适外,今次最开心嘅系Miu Miu🐶因为终于唔使只系做陪食专员!餐厅提供pet menu,重有唔少选择,小毛孩都有得食!🤩

帮Miu Miu叫左个牛汉堡扒(全熟),佢劲兴奋,食得津津有味!宠物餐嘅摆盘都靓靓架,重有专用餐具,见主子都咁受重视,又食得开心,奴才好感动🥹

• 是日餐汤
  • 餐包