2021-06-15 426 浏览
已经听过唔少人介绍呢到既铁板烧 今次终于有机会同朋友黎食啦! 原来而家weekend做紧午市限时优惠 order二人前商务铁板烧套餐 第二个套餐有半价优惠 !!可惜我地得两个人食 正系可以叫一个套餐🤢无谂过个二人前商务铁板烧套餐咁丰富 有前菜、五点刺身、活鲍鱼、银鳕鱼、牛肉薄烧、炒饭、煮野菜 、汤同甜品~ 另外仲送一只铁板烧活龙虾!!完全唔洗惊唔够食😙前菜 明太子同沙律本身对五点刺身无好高既期望 因为黎呢到主要都系食佢既铁板烧~ 但整体质素黎讲都算唔错 刺身味道新鲜 其中烟薰拖罗别有特色 之前唔系好好食鲍鱼 但呢到既鲍鱼煎得非常之入味 而且爽口弹牙 咁多道菜入边最钟意食佢既银鳕鱼 师傅将鱼肉同鱼皮分开煎 鱼肉香滑软腍 油香味十足 而鱼皮则煎得十分香脆 味道可口另外值得一赞既系呢到既铁板烧活龙虾 龙虾鲜甜无比 师傅系虾肉上面浇上浓郁既龙虾膏 令口感更加丰富 味道相当出色相比之下牛肉薄烧无咁惊艳到我 牛肉虽包住葱花和蒜片 但就咁食觉得唔系几够味 要点上盐先岩岩好~炒饭粒粒分明 超有蛋香味原来餐厅将岩岩食完既龙虾壳熬制成味噌汤 鲜味十足煮野菜最后个牛油砂糖多士十分邪恶 见住师傅落左劲多砂

前菜 明太子同沙律

炒饭粒粒分明 超有蛋香味

原来餐厅将岩岩食完既龙虾壳熬制成味噌汤 鲜味十足

煮野菜

最后个牛油砂糖多士十分邪恶 见住师傅落左劲多砂糖去煎 虽然食落好有罪疚感 但师傅煎得外脆内软 非常美味!!