2023-10-10
今次想同大家介绍位于观塘嘅一间水门鸡饭专门店。我都知道呢间舖头真系几出名㗎,今次就一于趁午市时间嚟呢度试吓,想知我𠮶日食咗咩嘅❤️,就一定要继续睇落去啦~泰式和牛串首先想介绍嘅就系我𠮶日食嘅和牛串,和牛串调味十足,可以品尝牛嘅油脂香味,啖啖都好满足。串烧(猪肉/鸡肉)跟住就想介绍吓餐厅嘅小食,除咗和牛串之外。餐厅嘅其他串少一样唔会令人失望㗎,我好欣赏餐厅喺串烧上面嘅调味,唔会过量,啱啱好。我好钟意!水门半只鸡跟住要介绍嘅就当然系主食水门鸡啦。食完之后觉得真系一定要食。唔单止鸡件好嫩滑,鸡味浓郁。另外隔离嘅配菜都一定要试㗎,真系好吸引。芒果糯米饭见到芒果糯米饭又点可以错过呢,可以食住啖啖果肉品尝果香味。糯米饭上面嘅椰浆真系必须的,同芒果好夹!泰式鸳鸯个人认为泰式鸳鸯嘅味道更加浓郁,如果本身钟意咖啡同奶茶嘅浓香味。就一定唔可以错过啦!
泰式和牛串
串烧(猪肉/鸡肉)
水门半只鸡
芒果糯米饭